Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Bo v drugo uspelo? V Šempetru ponovno o koncesiji igralnemu salonu

Od Objavljeno April 08, 2021

Kot smo nedavno poročali, sta prošnjo za dodelitev koncesije za igralništvo pred kratkim vložili dve družbi, v Vrtobji Pegaso Turizem in v Volčji Dragi LAGO IS Turizem. Slednja je včeraj dobila zeleno luč lokalne skupnosti, prva pa se bo po zavrnitvi kot kaže vnovič potegovala za soglasje.

Medtem ko so ravno včeraj svetniki v Bukovici prižgali zeleno luč družbi LAGO IS in podali soglasje k igralnemu salonu Paquito (Bo Paquito v Volčji Dragi ponovno odprl vrata?) pa so v Šempetru prejšnji mesec, prihodu novega igralca na Mednarodnem mejnem prehodu, odkimali. A bodo o tem ponovno odločali.

Družba Pegaso Turizem je namreč zaprosila za ponovno obravnavno in glasovanje, direktor Damijan Šinigoj prošnjo utemeljuje s tem, da se prve obravnave in predstavitve svoje dejavnosti ni uspel udeležiti zaradi okužbe s covid-19.

Na pobudo dveh svetnikov, so na občini obvestili finančno ministrstvo, da bo občinski svet o tej točki ponovno odločal prihodnji četrtek, izhaja iz gradiva za sejo, župan Milan Turk tudi tokrat predlaga, da občinski svet družbi podeli soglasje k igralnemu salonu. Spomnimo, „za“ je glasovalo 6 svetnikov, „proti“ pa 7 od 14 prisotnih. (Občina Šempeter-Vrtojba zaprla vrata novemu igralničarju).

Prebrano 322 krat