Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V goriški na isti ravni, v obalno-kraški regiji pa ponovno porast

Od Objavljeno Februar 26, 2021

Medtem ko je na Goriškem včeraj po podatkih NIJZ število na novo pozitivnih obstalo na 29, kar je povsem enako kot pretekli petek, pa je v obalni-kraški statistični regiji ponovno seglo čez 100, skupno so tako potrdili 103 nove okužbe, od teh 4 v komenski, 6 pa v sežanski občini.

V obalno-kraški regiji se bližajo meji za prehod v črno fazo, ki je zarisana pri 76. Včeraj so skupno v regiji potrdili 503 primere novega koronavirusa v zadnjih 7 dneh, kar je v povprečju skoraj 72 novih dnevno. Na Goriškem je bilo v zadnjih sedmih dneh potrjenih kar pol manj, 244 novih okužb, kar je okrog 35 na dan. Včeraj so 9 novh pozitivnih potrdili v Novi Gorici, 5 v Ajdovščini, po 2 primera pa še v občinah Brda, Cerkno, Kanal, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba. Eno okužbo so potrdili še v tolminski in vipavski občini, medtem ko sta ponovno brez novih potrjenih okužb bovška in kobariška.

Tudi danes pa so številni stali v vrsti za hitri test (na sliki v Ajdovščini). V Novi Gorici so danes opravili 449 brisov na hitrih testih, od tega polovico v gospodarstvu, polovico pa ostali, je pojasnil Simon Vendramin iz občinskega štaba novogoriške CZ. Pozitivni so bili 4, ki so bili napoteni na PCR bris, je še pojasnil. Poleg rednih tedenskih testiranj je bilo ta teden tudi veliko takih, ki so test potrebovali za obisk smučišča, zato se nadejajo, da se bo število testov prihodnji teden nekoliko zmanjšalo. V nedeljo pa bo znova potekalo testiranje šolnikov v prostorih MIC v Novi Gorici.  

Prebrano 194 krat