• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Na Ajdovskem po PCR testih ponovno vsi šolniki negativni: poziv stroki glede hitrih testov

Od Objavljeno Februar 10, 2021

Na Ajdovskem so imeli ponovno velik odstotek pozitivnih na hitrih testih med manjšo skupino šolnikov, ki so jih testirali včeraj dopoldne, na testiranju s PCR metodo so bili vsi negativni. Na množičnih testiranjih velika vrsta tudi na Goriškem, zdravstveno osebje pa vse bolj obremenjeno.

Potem ko je najprej ekipa Zdravstvenega zavoda Zdravje v Dobravljah na hitrih testih potrdila 18 okužb med 70 zaposlenimi, ki pa so se nato vsi izkazali za negativne po PCR metodi, je včeraj dopoldne potekalo testiranje manjše skupine šolnikov v prostorih glasbene šole v Ajdovščini. Med 51 opravljenimi testi je bilo 11 pozitivnih, kar pomeni ena petina. Tudi te so poslali na PCR teste, in kot so dopoldne sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite za severno Primorsko, so tudi preostali 3 dodatni PCR testi od skupno 11 pri zaposlenih v izobraževanju in vzgoji bili negativni. Ob tem je direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar dodal, da so včeraj na ponovitveni test, s PCR metodo, razen 11 šolnikov, poslali še 3 druge osebe, pri katerih je bil hiter test pozitiven. Pri dveh sta okužbo potrdila tudi PCR testa, torej sta bila pozitivna, pri eni osebi pa je bil drugi test negativen. Stopar je sicer včeraj glede hitrih testov povedal

Kot  je še izpostavil, je zadnje dni velika obremenjenost zdravstvenega osebja zaradi množičnega testiranja zaposlenih v šolstvu, trgovini in nato tudi ostalega prebivalstva
Na splošnem delu včerajšnjega testiranja pa je ekipa ajdovskega Zdravstvenega doma opravila še 186 testov, pozitivnih pa je bilo še 5. S hitrimi testi nadaljujejo danes na Ajdovskem med 12. in 14. uro, a pozor, na novi lokaciji in sicer v dvorani Mladinskega centra v Palah.

Tudi na točki za množično testiranje v Novi Gorici, kjer so včeraj testirali popoldne, se je vila vrsta tako pešcev kot avtov, predstavniki civilne zaščite so morali zato številne odsloviti oziroma povabiti na današnje testiranje med 9. in 13. uro.

(Foto: Ervin Čurlič, regijski štab CZ za severno Primorsko)

Včeraj naj bi po naših informacijah tudi zmanjkalo testov. Poleg dolgih vrst pa v regijskem štabu civilne zaščite za severno Primorsko opažajo tudi vse več nejevolje in opozarjajo na hudo obremenjenost osebja iz zdravstvenih domov. Zaposleni iz novogoriškega Zdravstvenega doma so skupaj opravili 275 testov, od tega je bilo pozitivnih 7. V Tolminu bo hitro testiranje potekalo danes med 14. in 18. uro, kot doslej v športni dvorani Šolskega centra Tolmin (zadnji vhod) in v Idriji med 11. in 16. uro, kot doslej v prostorih podhoda Magazin.

(Foto: testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju je v Ajdovščini včeraj potekalo v prostorih glasbene šole. Matevž Brataševec, občinski štab CZ Ajdovščina)

Prebrano 237 krat

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33