• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Ta teden spremenjen urnik, v Novi Gorici upajo, da se ne ponovijo petkove kaotične razmere

Od Objavljeno Februar 08, 2021

Tudi na Goriškem danes poteka testiranje šolnikov, za splošno prebivalstvo pa bo nato množično testiranje s hitrimi testi potekalo po nekoliko spremenjenem urniku. V Novi Gorici upajo, da se ne bodo ponovile petkove kaotične razmere.

Kot so sporočili iz regijskega štaba CZ za severno Primorsko, predvsem v Novi Gorici upajo, da se ne bodo ponovile "kaotične petkove razmere" s točke za hitro testiranje. „Te je sprožil premalo premišljen odlok glede možnosti prehajanja državne meje z zahtevo po potrdilu o negativnem testu tudi za dnevne delovne migrante. Predvsem pa je bil časovni okvir bistveno prekratek. Za povrh je bil nato, še isti dan (v petek popoldan), ko je začel veljati, že spremenjen oziroma omiljen. In ob vsem tem se postavlja vprašanje ali je hitenje z odločitvami glede rahljanja ali pa zaostrovanja ukrepov, ki za seboj običajno potegnejo številne naloge tudi drugih služb (v tem primeru zdravstvenih domov) zares potrebno," se sprašujejo v regijskem štabu, saj da to ni bilo prvič: "Koliko slabe volje, nervoze in tudi groženj so bili izvajalci hitrih testov in pa pripadniki civilne zaščite deležni samo v Novi Gorici. In kot se je izkazalo, vse to povsem po nepotrebnem."

Kako bo potekalo testiranje v regiji ta teden?

V Novi Gorici bo testiranje za občane v torek med 14. in 18. uro ter nato od srede do petka med 9. in 13. uro na že običajni lokaciji na parkirišču pri sodišču.

V Ajdovščini bo za zaposlene v vzgoji in izobraževanju testiranje v torek, 9. 2., med 7. in 10. uro. Za vse ostale prebivalce obeh občin (Ajdovščina in Vipava) pa ta dan med 10. in 12. uro, v sredo med 12. in 14. uro, v četrtek med 16. in 19. uro in v petek med 12. in 14. uro. Testiranje bo kot doslej v Domu krajanov. Ekipa ZD Ajdovščina bo večino zaposlenih v šolstvu in izobraževanju, kar 430, na tem območju  testirala danes in sicer v Dobravljah, v Ajdovščini ter v Vipavi. V torek zjutraj, v terminu med 7. in 10. uro, pa bo testiranje  le še za manjšo skupino zaposlenih. 

Tudi v Posočju bo (za vse tri občine Tolmin, Kobarid in Bovec) testiranje za šolnike in zaposlene v vrtcih organizirano danes. Za ostale občane, prav tako vseh treh občin, pa bo hitro testiranje na voljo: v torek 9. 2. in to že od 6.30 do 10.30, v sredo popoldan med 14. in 18. uro ter v petek dopoldan med 08. in 12. uro. Lokacija ostaja ista, športna dvorana v Šolskem centru v Tolminu.

Tudi v Idriji bodo prve na testiranje sprejeli že ob 6.30. Do 11. ure bo to namenjeno samo za zaposlene v vzgoji in izobraževanju oziroma šolstvu. Za ostale občane pa bodo vrata v prostorih podhoda Magazin odprta od 11. do 14. ure. V sredo in petek pa med 11. in 16. uro. Hitro testiranje ob četrtkih pa bo, zdaj že uveljavljeno, v Cerknem med 11. in 16. uro v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti.

Prebrano 211 krat

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33