Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V karanteni štirje oddelki ajdovskega vrtca, v regiji "le" 16 pozitivnih

Od Objavljeno Januar 18, 2021

Razen 1. januarja letos v Goriški regiji še ni bilo tako nizkega dnevnega števila novih okužb s koronavirusom. Včeraj jih je NIJZ naštel skupno 16. V šestih od 13 občin ni bilo novih okužb.

Največ pa jih za razliko od preteklih dni tokrat ni bilo ne v Ajdovščini in Novi Gorici, kjer so zabeležili le dva primera, ampak 6 na Tolminskem, kjer so včeraj v domu upokojencev Tolmin znova testirali 51 zaposlenih – trije so bili pozitivni, tako da je tam trenutno sedem okuženih delavcev. Danes bodo znova testirali stanovalce, ki še niso bili okuženi.

V ajdovskem domu se število aktivnih okužb znižuje, saj je 22 stanovalcev že ozdravelo, a je še vedno okuženih več kot sto, 6 jih je hospitaliziranih, bolezen je premagalo tudi 13 zaposlenih v domu, a je okuženih še 32 delavcev, zato jim pomagajo zunanje kadrovske okrepitve. V Ajdovščini pa je virus zašel tudi med najmlajše, saj iz občinske CZ poročajo o več okužbah v vrtcu Ribnik I, kjer so morali ostati doma v karanteni otroci iz štirih oddelkov.

Današnji podatki znova potrjujejo, da se širjenje okužbe znotraj šempetrske bolnišnice umirja. Od 32 včeraj odvzetih brisov so bili pozitivni trije zaposleni, ki pa niso povezani z internističnim oddelkom, kjer so danes ponovno testirali vse hospitalizirane in zaposlene.

Še manj novih primerov kot v Goriški so včeraj potrdili v Obalno-kraški regiji, od devetih odkritih ni bil noben iz Sežane ali Komna.

Prebrano 309 krat