Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Vrtci še naprej le za nujno varstvo, a vse bolj polni

Od Objavljeno Januar 14, 2021

Starši, ki niso upravičeni do nujnega varstva, bodo morali še naprej sami poskrbeti za svoje predšolske otroke, saj šole in vrtci do nadaljnjega ostajajo zaprti. Odpiranje šol bo potekalo postopno glede na epidemiološko stanje po regijah in ob uporabi hitrega testiranja.

Na Kobariškem, kjer je najmanj okuženih v regiji, je v vrtcih ta teden 16 otrok oz. dobrih 12 odstotkov vseh vpisanih, potrebe po varstvu pa se po novem letu zelo povečujejo, zato so odrli dodaten oddelek na podružnici Breginj.

V Brdih je odprt vrtec na Dobrovem (na sliki), kjer je zaenkrat vključena četrtina predšolskih otrok. V.d. ravnatelja OŠ Alojza Gradnika Dobrovo, Uroš Kobal:

Povprečno je v Brdih vrtec obiskovalo v oktobru 16 otrok, novembra in decembra okrog 30, v januarju pa 41 v sedmih oddelkih.
V občini Tolmin so za nujno varstvo odprti vrtci v treh različnih krajih. V tolminskem je trenutno 30 otrok od 221, s tem da imajo 8 otrok v karanteni zaradi okužbe ene od vzgojiteljic. Vrtec Most na Soči v tem tednu obiskuje 35 oziroma četrtina otrok. V vrtcu Podbrdo, ki je bil zaradi slabe epidemiološke slike v Baški grapi sprva zaprt, je te dni prisotnih šest od devetih malčkov. Občina Tolmin sicer nujnega varstva ne zagotavlja zgolj staršem, ki opravljajo nujne poklice za delovanje države, ampak za vse, ki varstva iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo zagotoviti. Kljub temu ne opažajo zlorab.

Prebrano 131 krat