• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Cepljenje bo v Novi Gorici potekalo v telovadnici OŠ Ledine, v Ajdovščini pa v Zdravstvenem domu

Od Objavljeno Januar 12, 2021

Ta teden se začenja cepljenje splošnega prebivalstva proti covidu-19, in sicer tistih, ki so starejši od 80 let. Prijav za cepljenje tudi na Goriškem precej. V Tolminu in Sežani pričenjajo s cepljenjem že jutri, v Novi Gorici v četrtek, v Ajdovščini pa v petek. 

Držali se bomo navodil NIJZ in Ministrstva za zdravje, je pojasnila strokovna vodja novogoriškega Zdravstvenega doma, Polona Campolunghi Pegan. Na podlagi prijav so naredili sezname, iz cepilnega centra pa bodo nato klicali prijavljene. V prvem terminu so prejeli 315 enot cepiva

Kdaj bodo cepljeni prejeli še drugi odmerek cepiva?

Nato pa bi v tedenskih intervalih prejemali dodatne odmerke.

Naslednji teden bodo predvidoma prejeli drugi odmerek cepiva za tiste, ki so bili cepljeni po domovih za starejše. Zdravstveni delavci so se že lahko cepili, odziv je bil kar dober, ocenjuje. Zaenkrat enotne telefonske številke za naročanje še nimajo, pozivajo pa, naj se zainteresirani poslužujejo elektronske pošte. Kot še poziva, naj se povabljeni na cepljenje, držijo točne ure, da ne bi prišlo do gneče.

 

V Zdravstvenem domu Ajdovščina so glede na število ambulant prejeli 135 odmerkov za občane, starejše od 80 let. Ključno je, da se najprej cepi najranljivejše, je poudaril direktor Egon Stopar, ne glede na to, v kateri ambulanti je oseba.

dodatno bodo 130 odmerkov prejeli še za zdravstvene delavce in stanovalce v domovih za starejše občane ter v varstveno-delavnih centrih. Cepljenja se bodo izvajala za naročene ob petkih

Vsak pacient je že danes prejel sporočilo, kdaj naj se zglasi na cepilnem mestu, tudi za zdravstvene delavce bo cepljenje v potekalo v petek.  

 

Iz Zdravstvenega doma Tolmin so sporočili, da bodo že jutri cepili starejšo populacijo oziroma prvo skupino starejših od 80 let. "Vrstni red prijav ne bo vplival na vrstni red cepljenja. Kriterije za prednost postavljata Ministrstvo za zdravje in NIJZ, trenutno je to zgolj starost, kasneje bodo še pridružene kronične bolezni," so nam pojasnili. Sicer pa tistim, ki so se že prijavili pri svojem osebnem zdravniku, ni potrebno ponovno preveriti stanja, ampak bodo obveščeni pravočasno. Cepljenje bo potekalo zaenkrat izključno v cepilni ambulanti ZD Tolmin, v kolikor bodo spremembe, bodo o tem pravočasno obvestili. Direktor Gaudencio Lucas Triep je dejal, da je to "korak naprej za čimprejšnjo vrnitev v normalne tire, čeprav se moramo zavedati in upoštevati, da se s cepljenjem okužba ne konča in bo potrebno še počakati na večjo precepljenost za sprostitev določenih ukrepov. Kar smo se naučili s to epidemijo je, da je uporaba maske in umivanje rok osnova za preprečitev večine okužb, da bolni ne smemo v službo ali v šolo in je samo izolacija v primeru bolezni pogoj za omejitev širjenja bolezni." Sicer pa so poleg oskrbovancev domov za ostarele cepili tudi zdravstvene sodelavce.

 

S cepljenjem pričenjajo že jutri tudi v sežanskem Zdravstvenem domu, je povedala direktorica Ljubislava Škibin.

Danes so paciente že obvestili, cepilno mesto pa bo na Urgenci v Sežani, v bližini covid ambulante.

 

 

 

 

Prebrano 942 krat

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33