Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Število novih okužb porastlo tudi v Domu na Gradišču

Od Objavljeno November 20, 2020

Stanje v domovih starejših na Goriškem se še ne izboljšuje - po izbruhu okužb v Domu upokojencev Nova Gorica, je število okuženih sedaj poskočilo tudi v Domu upokojencev Gradišče.

Na novo so potrdili še 47 okužb med stanovalci, tako da jih je sedaj skupaj 73 okuženih, prav tako so okužbo potrdili pri 9 zaposlenih, skupaj pa že 25. Direktor Doma, Silvano Gregorič, je včeraj povedal

Zdravstveno stanje večine stanovalcev, v Domu jih biva 139, je sicer stabilno, kot dodaja Gregorič, pa jih ne bi radi selili

Okužbe se širijo tudi v Domu starejših Bor Črni vrh nad Idrijo, kjer je trenutno 73 stanovalcev z okužbo, od tega jih je 16 nameščenih v rdeči coni izven doma, in kar 31 zaposlenih. Kot smo poročali, pa je tudi v Domu upokojencev Nova Gorica stanje resno, v obeh enotah skupaj je okuženih okrog 140 stanovalcev in 34 zaposlenih.

 

Od 12 domov in enot so bili do včeraj po podatkih regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko povsem brez okužb, tako stanovalcev kot zaposlenih, le v tolminski enoti Doma upokojencev Podbrdo. Brez okužb med stanovalci so, za zdaj, tudi v Domu starejših v Ajdovščini in Centru Pristan v Vipavi. Zgolj posamezne primere okužb med stanovalci (1-2) pa imajo v Domu upokojencev Idrija in njihovi enoti Marof ter v osrednjem domu v Podbrdu. V njihovi posebni enoti Petrovo Brdo, kjer so odrasli s posebnimi potrebami in ne le starostniki, in kjer je bil prvi večji izbruh okužb na severnem Primorskem - okuženi praktično vsi stanovalci in številni zaposleni – pa se je stanje praktično povsem umirilo. Stabilen je tudi položaj v domu v Renčah, kjer je, po zadnjih podatkih, aktivno okuženih še 17 stanovalcev in le še 4 zaposleni.

 

Prebrano 485 krat