Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Včeraj 24 novih okužb, ponovno ena tudi v občini Ajdovščina

Od Objavljeno Julij 30, 2020

 

Včeraj je bilo v Sloveniji na novo potrjenih 24 okužb z novim koronavirusom, dan predtem 14.Tako kot včeraj so na območju naše regije novo okužbo potrdili v občini Ajdovščina, gre za tretjo okužbo v zadnjih 14 dnevih.

V prejšnjem tednu je sicer šlo za okužbo, povezano z vipavskim Centrom Pristan. Tam so sicer zadnjo okužbo pri stanovalcih potrdili pred 17 dnevi, so pa v začetku tedna, zaključili s ponovnim testiranjem vseh stanovalcev, razen tistih, ki so v rdeči coni in zaposlenih. Z izjemno enega zaposlenega, so bili testi negativni, tudi sicer pa na novo okuženi zaposleni ni bil v stiku z neokuženimi stanovalci.

 

V vipavskem Centru je tako še 10 okuženih stanovalcev, od tega 6 v rdeči conim, 4 pa so hospitalizirani in 5 okuženih zaposlenih, ki so v samoosamitvi. Nekateri stanovalci in zaposeleni pa so že ozdraveli. V Centru ocenjujejo, da so „uspeli zajeziti širjenje virusa znotraj doma in da se število covid pozitivnih stanovalcev ne bo povečevalo. V centru ostaja organizirana “rdeča cona”, kjer so nameščeni stanovalci s potrjeno okužbo s Covid-19. V prihodnjih dneh predvidoma sledi sproščanje ukrepov znotraj centra.“

 

Kot še piše na njihovi spletni strani, pa obiski svojcev še niso dovoljeni.

 

 

 

Prebrano 338 krat