Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)
v Novice

Pol leta po podpisu pogodbe se le začenja sanacija Vogrščka

Od Objavljeno Junij 24, 2020

Po dolgih letih pogovorov in potem ko je bila januarja letos vendarle podpisana pogodba za začetek sanacije pregrade Vogršček, se zadeve sedaj odvijajo tudi na terenu.

Gradbeno dovoljenje je bilo izdano konec maja in bo pravnomočno v začetku julija, so nam pojasnili na Direkciji za vode, ki je pod okriljem okoljskega ministrstva naročnik del. V petek je že stekla uvedba izvajalca v delo. Takoj po tem je podjetje Kolektor CPG pričelo s pripravljalnimi deli. Direktor Kristjan Mugerli:

Za pripravljalna dela imajo sedaj časa najkasneje do konca septembra, na Direkciji so nam pojasnili še, da so z izvajalcem v dogovoru, da bo z omenjenimi deli kar se da pohitel, sledijo gradbena dela na terenu, ki so precej zahtevna.
Po terminskem planu naj bi bil 10-milijonski projekt, ki ga sofinancira tudi kmetijsko ministrstvo, v celoti zaključen v roku 18 mesecev od uvedbe v delo, to je do konca leta 2021. Na Direkciji predvidevajo, da bi sanacijo lahko zaključili v predvidenem roku ob upoštevanju pogojev Zavoda za varstvo narave RS, dejstva, da ne bo kakšnih nepredvidenih situacij ob izgradnji tunela in ob pogoju, da nam bodo vremenske razmere čim bolj naklonjene.

 

 

Prebrano 363 krat