Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Pomoč na domu na Goriškem tudi v popoldanskem času?

Od Objavljeno Junij 02, 2020

Z junijem se pomoč na domu na ožjem Goriškem po okrnjenem obsegu med epidemijo vrača v stare tirnice. Kakšne bodo nove cene in kako je povpraševanjem po storitvi?

Razen v novogoriški občini, se storitev izvaja le v eni izmeni, vodja centra za pomoč na domu pri Domu upokojencev Nova Gorica Bernarda Pirih pa opaža precej povpraševanja tudi po storitvah v popoldanski izmeni oziroma večernih urah.

Zaenkrat pa se morajo najprej dogovoriti za letošnje cene, saj jim je to v začetku leta uspelo le v novogoriški občini, kjer je ura za uporabnike 60 centrov dražja, maja pa so nove cene sprejeli še v občini Šempeter-Vrtojba, a ostajajo te za uporabnike nespremenjene in še naprej najnižje v šestih občinah. Lani so se soočali z resnimi kadrovskimi težavami, saj je socialne oskrbovalce težko dobiti, še težje pa obdržati, meni Pirihova, ki je ena od le treh strokovnih delavk za 50 zaposlenih. Potrebujejo še vedno nove sodelavce, potem ko jih je precej v preteklih mesecih končalo na čakanju?

Si bodo starejši glede na krizo še težje privoščili pomoč na domu, ki je že sedaj za nekatere težko dosegljiva, čeprav jo občine subvencionirajo?

Ko se z odhodom v domove upokojencev, kar je od prejšnjega tedna spet mogoče, sprostijo mesta, lahko v pomoč na domu vključijo nove občane.

 

Prebrano 168 krat