Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)
v Novice

Mesto podžupanje v novogoriški občini prevzema Damjana Pavlica

Od Objavljeno Maj 21, 2020

V novogoriški občini smo priča drugi menjavi na podžupanskem mestu v tem mandatu. Po zamenjavi v vrstah SD, kjer je Sebastjana Komela nasledil Sašo Kogovšek, se je sprememba zgodila tudi pri drugem koalicijskem partnerju – SDS. Po nedavnem odhodu Elene Zavadlav Ušaj v parlament je njeno mesto zaradi nezdružljivosti funkcij zasedla nova podžupanja Damjana Pavlica.

Pavlica, nekdanja predsednica KS Šempas, zadnja dva mandata mestna svetnica, aktualna vodja svetniške skupine SDS in predsednica Odbora za gospodarstvo mestne občine, je v svoji poslovni karieri zapisana gospodarstvu. Po upokojitvi je prokuristka v lastnem podjetju, sicer pa aktivna tudi pri zavzemanju za kulturno dediščino. Delovala bo kot neprofesionalna podžupanja, kar pomeni, da bo obseg njenega dela manjši kot pri predhodnici, je na današnji predstavitvi povedal župan Klemen Miklavič:

predvsem pri poslovno logistični coni, sicer pa jo župan vidi tudi kot aktivistko v lokalni skupnosti, kjer se je med drugim zavzela za izdelavo zaščitnih mask.

je zaključila nova podžupanja mestne občine. Nova poslanka – edina iz novogoriške občine - Zavadlav Ušajeva ostaja mestna svetnica, v korist občine pa se bo odslej zavzemala predvsem iz poslanske klopi, ki jo je izbrala namesto funkcije podžupanje.

 

Prebrano 458 krat