Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Na stadion, na tenis in na balinanje lahko, na fitnes naprave in otroška igrišča še ne

Od Objavljeno April 20, 2020

Atletski stadion v Novi Gorici je danes za individualne športe ponovno odprt, prav tako teniška igrišča, balinišča in kotalkališča na prostem, pri čemer pa ne sme uporabljati premičnih rekvizitov za skupno rabo in pripadajočih garderob oziroma zaprtih prostorov.

Tako so po posvetu s stroko sklenili na novogoriški občini, potem ko je vlada prejšnji teden sprejela nov Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih. Na novogoriški občini poudarjajo še, da je sproščanje omejitev namenjeno izključno splošni javnosti za rekreacijo. Ostale športne površine, fitnes naprave na prostem ter otroška igrišča zaenkrat ostajajo zaprta, odpirali jih bodo postopoma.

Za športnike – tekmovalce pa naj bi v tem tednu Direktorat za šport ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez pripravil celovit predlog posebnih prilagoditev za izvajanje organizirane vadbe za posamezne športne panoge, o katerem bo nato odločala Vlada Republike Slovenije.

Prebrano 220 krat