Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Do 3.000 evrov za uporabo otroških igral ali fitnes naprav

Od Objavljeno Marec 18, 2020

Kot kaže prepovedi o zbiranju na območju mestne občine in o prepovedi uporabe otroških igral ali fitnes naprav, niso upoštevali vsi, zato je poveljnik štaba Civilne zaščite novogoriške občine, Andrej Biaggio, izdal odredbo, s katero se odreja umik vseh ljudi s športnih in otroških igrišč ter fitnes naprav na javnih površinah na območju Mestne občine Nova Gorica.

Odredba je stopila v veljavo včeraj in velja do preklica zaradi neposredne nevarnosti širjenja okužbe z  nalezljivo boleznijo SARS-CoV-2 (COVID 19), ki jo predstavlja uporaba otroških in športnih igrišč ter fitnes naprav na prostem.

 

Kot so sporočili z mestne občine: "Kdor krši to odredbo, se lahko kaznuje z globo na podlagi drugega odstavka 121. člena Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami: Z globo od 1.000 do 3.000 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki prepreči izvedbo ukrepov ali se ne ravna v skladu z ukrepi, ki jih med vodenjem zaščite in reševanja odredi poveljnik Civilne zaščite ali vodja intervencije«.

 

Prepoved o rabi otroških igral in fitnes naprav so sprejele tudi druge občine oziroma, ki prav tako  marsikje opažajo, da občani ne upoštevajo prepovedi uporabe otroških in športnih igrišč. V Sežani se zbirajo tudi tam, kjer so jim poleg pisnih obvestil dostop omejili s trakovi.  Mateja Gerzetič Žerjal iz občinske uprave:

Na Tolminskem so že v ponedeljek izdali odrebo, s katero do nadaljnega prepovedujejo kakršnokoli uporabo igral na prostem za otroke in druga športna igrišča. Za nespoštovanje uredbe je predvidena kazen 500 evrov. Opazili so, da je ob lepem vremenu še vedno veliko otrok in staršev na otroških igriščih in igralih na prostem.

 

Prebrano 453 krat