Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Na Planini namesto 52 v načrtu 23 stanovanj

Od Objavljeno Januar 06, 2020

Čeprav se na dražba zemljišča na območju Ribnika ni iztekla po željah občine Ajdovščina, pa se letošnjem letu napoveduje kar nekaj premikov na področju stanovanjske gradnje. Občina ima sedaj v javni obravnavi predloga občinskih podrobnih prostorskih načrtov za Strane na Planini in za stanovanjsko sosesko na območju nekadnjega pohištvenega velikana, Lipo.

Na sedežu občine Ajdovščina bo danes popoldne, ob 16. predstavitev in javna obravnava za območje zaselka Strane na Planini, jutri pa, prav tako ob 16. še predstavitev in javna obravnava za večstanovanjsko sosesko Lipa

je župan Tadej Beočanin napovedal še nekaj projektov v mestu. Če je OPPN za večstanovanjsko sosesko Lipa nov, pa je bil podrobni občinski prostorski načrt Planina Strane že sprejet na podlagi pobude zasebnega investitorja, Planina Progres d.o.o., predvidena je bila izgradnja večstanovanjskih objektov v 6 sklopih z 52 stanovanji - spomnimo, da je sprva investitor želel zgraditi preko 100 stanovanj, a se je takrat uprla civilna inicitiva krajanov - vendar investitor s projektom zaradi krize v gradbeništvu ni nadaljeval. Gre za območje veliko slaba dva hektarja, ki ga je občina kupila na držabi za slabih 300.000 evrov. Občina sedaj OPPN spreminja, saj načrtuje gradnjo 23 prostostoječih enodružinskih eno ali dvostanovanjskih hiš.

 

 

Prebrano 63 krat Nazadnje urejano na 1, 07.01.2020 14:51