Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

V Novi Gorici obstrukcija in odhod, a vseeno zelena luč proračunoma v prvem branju

Od Objavljeno December 03, 2019

Čeprav brez opozicijskih svetnikov sta bila na včerajšnji izredni seji mestne občine Nova Gorica proračuna za naslednji dve leti v prvem branju potrjena brez glasu proti. Svetniki so bili tudi po odhodu še vedno sklepčni, od skupno 32 jih je v dvorani ostalo še 19.

Še pred začetkom so 4 svetniki Liste Mateja Arčona (LMA) napovedali, da se seje ne bodo udeležili, po uvodnih minutah pa so jo protestno zapustili svetniki, povezani v 6-člansko skupino Soča. Sestavljajo jo sicer Lista Roberta Goloba, Lista Trnovsko-Banjške planote, DESUS in SMC

sta strnila Joško Leban in Mirjam Bon Klanjšček iz Liste Roberta Goloba. Podobno menijo tudi v LMA, kjer opozarjajo tudi na 2 milijonsko povečanje mase za dodatne zaposlitve in dvige plač. Nove zaposlitve so predvidene za nove projekte in nadomeščanje, nekaj zaposlitev je vezanih na mandat, pravi župan Klemen Miklavič
Prioritete prihodnjih 38,5 in 47,4 milijona težkih proračunov so stanovanja, gospodarske cone, razvoj podeželja in gradnja somestja s sosednjo Gorico. "Želimo oblikovati mesto in regijo, ki bosta atraktivna za priseljevanje kvalificirane delovne sile in prihod podjetij ter drugih zaposlovalcev," je še pred sejo poudaril Miklavič, ki se v kratkem skupaj z zasebno gradnjo nadeja 100 novih stanovanj:
Najbolj zajetni trije projekti v prihodnjem letu, težki dober milijon, so: nadaljnje urejanje Skupnostnega centra na Bidovčevi v Novi Gorici, začetek gradnje pokritega bazena in vrtec Grgar. V letu 2021 pa skoraj 4  milijone pokriti bazen, 1, 8 milijona prenova šolskega kareja Milojke Štrukelj in 1, 8 milijona gradnja kolesarskega omrežja po Novi Gorici. V prihodnjem letu naj bi se občina zadolžila za slabe tri, v letu 2021 pa še dobre tri milijone evrov, maneverski prostor pri zadolževanju si puščajo za gospodarske cone in za stanovanja.

Prebrano 416 krat