Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)
v Novice

Še letos začetek gradnje Humanitarnega centra v Novi Gorici

Od Objavljeno November 08, 2019

 

Že v letu 2005 se je pokazala potreba po humanitarnem centru v Novi Gorici, kjer bi dejavnosti Rdečega križa združili pod eno streho in jih nadgradili.

Po različnih scenarijih kam center umesiti, je oktobra 2015 mestna občina Nova Gorica zagotovila zemljišče na Bidovčevi, na katerem je že Skupnostni center in nekdanja menza, na mestu katere bo v kratkem zrasel Humanitarni center. Gre za okoli pol milijona evrov vredno investicijo, je povedala sekretarka območnega združenja Nova Gorica Neli Skočaj

Finančne vire so zagotovili delno s pomočjo kredita v višini 300.000 evrov, pri tem jih ne bo več bremenila mesečna najemnina za prostore v Solkanu v višini skoraj 1000 evrov.

Novogoriška občina je projekt podprla z brezplačnim prenosom in oprostila plačilo komunalnega prispevka. Gradnja bo potekala v treh fazah, izvajalec za prvo fazo del v višini 360.000 evrov je že izbran, gre za podjetje GRA-PRI, v prvi in drugi bo objet zgrajen in uredili se bodo notranji prostori, v zadnji fazi pa računajo na pomoč mestne občine, saj načrtujejo razdelilnico toplih obrokov.

V novogoriškem območnem združenju so letos razdelili za skupno 184.00 evrov pomoči, na letovanje so peljali 34 otrok in 9 starejših občanov, podelili za 4.360 evrov bonov za otroke iz socialno ogroženih družin. Kot opažajo, se povečuje predvsem število prošenj za finančno pomoč, struktura prosilcev pa je različna, a večinoma so to starejši in družine.

 

Prebrano 171 krat