Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(4 glasov)
v Novice

Namesto bazena bi dvorano za tenis

Od Objavljeno November 06, 2019

Čeprav v Novi Gorici že dalj časa številni nestrpno pričakujejo pokriti bazen, pa se načrtovane gradnje na obstoječi lokaciji ne veselijo igralci tenisa.

Kot poudarjajo, so ogorčeni, ker se jim jemlje teren za igranje, poleg negotove usode Hitovega Športnega centra, kjer sta sedaj 2 pokriti igrišči, bo pokriti bazen grajen prav na dveh odprtih teniških igriščih, kjer lahko tudi otroci in mladina učijo igrati tenis brez plačila. Javno naročilo za izgradnjo sicer še ni bilo objavljeno, v skoraj 7 milijonskem novem bazenu pa naj bi prvič lahko zaplavali v začetku leta 2022.


tako zagotavlja podžupan Simon Rosič, tenisači pa bi na obstoječih igriščih raje kot bazen videli novo dvorano za tenis, saj da obstoječa pokrita dvorana, takoimenovani balon ne ponuja igre na ustreznem nivoju. Kot smo že poročali, pa so zaradi napovedane prodaje Športnega centra zaskrbljeni trenerji, tekmovalci in starši otrok, ki že vrsto let uporabljajo te prostore

je pojasnila nekdanja atletinja in trenerka Nives Černe. Z dopisom se bodo predstavniki klubov, ki redno trenirajo v centru v kratkem obrnili na HIT, podporo pa iskali tudi pri novogoriškem in šempetrsko-vrtojbenskem županu.

 

Prebrano 551 krat