Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Šempetrska bolnišnica nabrala že za 17 milijonov izgube

Od Objavljeno Oktober 25, 2019

Radivoj Nardin, direktor izolske bolnišnice, ki je bil pred dvema tednoma imenovan še za vršilca dolžnosti direktorja šempetrske bolnišnice, je moral svoje videnje vodenja dveh bolnišnic včeraj zagovarjati pred svetom zavoda Splošne bolnišnice Izola.

Slednji so negodovali predvsem, ker so za imenovanje izvedeli iz medijev in o tem niso bili predhodno obveščeni. Nardin je pojasnil, da zaradi tega Splošna bolnišnica Izola ne bo "klecnila". Njegova ekipa bo skušala kolege iz Šempetra naučiti, da bodo delali tako kot v izolski bolnišnici, in v nekaj letih uspešno zaključiti sanacijski postopek.

Šempetrska bolnišnica je imela konec septembra za skoraj 17 milijonov evrov kumulativne izgube, od tega znašajo dobrih deset milijonov zapadle obveznosti do dobaviteljev. Prav boljše poslovanje bo ena od prednostnih nalog novega v. d. direktorja, precejšnji izziv pa bo tudi urejanje skrhanih medsebojnih odnosov.
Kakšni naj bi bili ukrepi za izboljšanje poslovanja?
Za povečanje prihodkov bo po Nardinovih besedah treba pridobiti nove programe in zapolniti trenutne kapacitete bolnišnice.

Prebrano 647 krat