Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Novogoriška občina z novim častnim občanom

Od Objavljeno September 06, 2019

 

Nocoj se bo s podelitvijo nagrad občinskim nagrajencem in slavnostno sejo Mestnega sveta novogoriške občine začelo osrednje dogajanje ob prazniku, ki ga v spomin na Goriško fronto občina obeležuje 9. septembra.

Letos bo občina dobila tudi novega častnega občana, dosedanjim sedmim častnim občanom se bo danes pridružil osmi - Pavel Medvešček bo najvišje prizanje prejel za življenjsko delo izjemnega pomena na področju likovne in besedne umetnosti ter ključen prispevek k poznavanju kulturne in duhovne dediščine naših krajev. Njegovo raziskovalno in ustvarjalno delo je pomembno za ves slovenski prostor pa tudi širše, je še zapisano v obrazložitvi. Trenutno v Grgarju stanujoči novi častni občan pa nam je ob tem povedal:

Najvišje prizanje občine bo v SNG Nova Gorica podelili slavnostni govornik, župan Klemen Miklavič:

Na slavnostni seji v SNG Nova Gorica bodo podelili tudi nagrado Franceta Bevka, ki jo prejme Radoš Bolčina, za izredne igralske dosežke, dolgoletno delovanje v umetnosti in kulturi in za pomemben doprinos k razvoju gledališke dejavnosti. Nagrado mestne občine pa bodo prejeli zdravnica Vidojka Majcen Vuga - za pionirsko delo na področju zdravstvenega varstva otrok na Goriškem, pravnica Ana Anita Mokorel - za dolgoletno prostovoljno delo na področju humanitarnega dela in Šolske sestre Sv. Frančiška Kristusa Kralja Tržaške province - za vsestransko pomoč goriškim izseljenkam – aleksandrinkam ter ohranjanje slovenskega duha v Egiptu.

Plaketo pa bodo prejeli nogometna legenda Miranu Srebrniču, za dolgoletno uspešno delo na nogometnem področju tako v vlogi igralca kot trenerja in vzornika mlajšim generacijam, Olga Srebrnič za dolgoletno, nesebično, požrtvovalno in povezovalno delovanje v Kulturnem društvu Slavec Solkan in v lokalni skupnosti, Športni klubu Twist Nova Gorica za dolgoletno uspešno delo na področju "cheerleadinga", "cheer" plesa in gimnastike ter Goriški literarni klub Govorica za nove vsebine in oblike literarnega dogajanja, druženja s knjigo, ustvarjalci in založniki na Goriškem.

 

 (Foto: Tržičan.si)

Prebrano 423 krat Nazadnje urejano na 0, 06.09.2019 13:10