Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Padla bo cestninska postaja Bazara, sledi obnova hitre ceste

Od Objavljeno Avgust 29, 2019

Še edina cestninska postaja na kraku hitre ceste med Razdrtim in Vrtojbo v Bazari se po 23 letih poslavlja. Dela, ki ovirajo promet, so se začela.

Potem ko je DARS lansko jesen porušil in preuredil območje nekdanje cestninske postaje Nanos in obnovil vozišče tamkajšnjega razcepa, je ta konec tedna, med 30. avgustom in 2. septembrom, predvidena popolna delovna zapora HC na odseku med Vogrskim in Šempetrom, v obe smeri vožnje, da bodo odstranili konstrukcijo cestninske postaje Bazara. S tem se začenja tudi obnova odseka med Selom in Šempetrom, ki je bil zgrajen v letu 1996 in odtlej ni bil deležen obsežnejših obnovitvenih del. Sicer pa bo po odstranitvi postaje promet med obnovo vseskozi potekal po hitri cesti, po enem pasu v vsako smer.

V prvem tednu septembra tako DARS načrtuje začetek obnove približno 4 km vozišča obeh polovic hitre ceste med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici. Izvajalec Kolektor CPG ima 83 dni časa od uvedbe v delo, pogodbena vrednost del znaša 8,2 milijona evrov brez DDV. V sklop te pogodbe trase sledi prihodnjo pomlad še izvedba gradbenih del pri sanaciji viadukta Šempeter.

Prebrano 620 krat