Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Parkirišča poleti pokajo po šivih

Od Objavljeno Avgust 14, 2019

Poleti ob priljubljenih kopališčih večkrat zmanjka prostora za jeklene konjičke, ob Soči, Idrijci in Nadiži je ponekod že urejeno, več neurejenih pa že močno žuli domačine.

Prizori večkrat zanimivo parkiranih avtomobilov se poleti kar vrstijo ob naravnih kopališčih v več koncih naše regije. Na območju tolminskem občine je veliko neurejenih kopališč predvsem ob Idrijci, kot je povedal tolminski župan Uroš Brežan, pa bodo še v letošnjem letu začeli z urejanje parkirišča pri kopališču na Slapu ob Idrijci:

Prav tako je v poletnih mesecih dobro obiskano kopališče v Bači pri Modreju, pod železniškim mostom, kjer so bile podane že številne pobude za ureditev, a ker gre za zemljišče Slovenskih železnic, ti dogovori še tečejo. Bodo na Slapu pobirali tudi vstopnino?
Podobe težave opažajo v Solkanu že nekaj časa, ko je cesta do kajak centra in parkirišče, predvsem pa ob koncih tedna, povsem zasedeno.
opaža Bojan Strehar, najemenik gostinskega lokala ob Soči. Podobno opažajo domačini, več nam jih je povedalo podobno:
Tudi na tem območju bo tako,ne le ob večjih športnih dogodkih, potrebno poiskati ustrezne rešitve, v kratkem naj bi se namreč začela tudi gradnja Soških vil, zato tam ne bo več mogoče parkirati.

Prebrano 259 krat Nazadnje urejano na 0, 14.08.2019 16:34