Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Zaradi meritev burje ponovno po enem pasu?

Od Objavljeno Avgust 12, 2019

Potem ko je bil promet na hitri cesta med Vipavo in Razdrtim že več mesecev oviran zaradi postavljanja testnih polj s protivetrnimi ograjami, se že prihodnji mesec napovedujejo nove zapore.

 

Zapore voznega pasu so sedaj napovedane na hitri cesti med Razdrtim in Ajdovščino in sicer zaradi izvajanja testnih meritev. Nad napovedjo sta ogorčena ajdovski in vipavski župan, ki sta DARS pozvala k iskanju boljše rešitve

je povedal vipavski župan Goran Kodelja, kot dodaja, je nepredstavljivo, da bi zapora potekala več mesecev, predvideno je namreč vsaj do aprila prihodnje leto. V pozivu sta župana poudarila, da je Vipavska hitra cesta ključnega pomena za številne prebivalce doline, takšna večmesečna zapora pa predstavlja nevarnost za povečanje števila prometnih nesreč ali daljših zastojev zaradi okvar tovornih vozil.

Na Darsu pojasnjujejo, da odgovora županom še niso poslali in da iščejo optimalne rešitve. Zaprt naj bi bil vozni pas, promet bo preusmerjen na prehitevalnega. Marjan Koler, predstavnik za odnose z javnostmi, pojasnjuje, da bodo merili 5 pojavov burje, brez zapor pa to ne bo mogoče izvesti. Sicer pa sam potek zapore in časovnica nista še natančno določeni, več bo znanega konec meseca.

 

Prebrano 306 krat