Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)
v Novice

Usoda našega največjega festivala v Tolminu še negotova

Od Objavljeno Avgust 02, 2019

V Tolmin se ta konec tedna zgrinjajo ljubitelji punk - rock glasbe, saj se začenja nov festival, potem ko se je ravno poslovil MetalDays. Je šlo za eno izmed zadnjih izvedb festivala na tej lokaciji, ali bo moral največji slovenski festival, ki poveča populacijo Tolmina za kakih 12.000 obiskovalcev z vse Evrope, zamenjati prizorišče?

Organizatorji namreč poudarjajo, da bo načrtovana tolminska obvoznica zarezala prav v samo prizorišče festivala

je povedala Nika Brunet, predstavnica organizatorske ekipe festivala MetalDays, kot pravi že iščejo rešitve, vsekekor pa je med njimi tudi novo prizorišče. Tolminski župan, Uroš Brežan medtem poudarja, da problemov, ki ji izpostavljajo organizatorji ne vidijo kot nerešljivih.
Po sami izgradnji pa bi lahko obvoznico vsaj za čas največjega festivala zaprli, meni:
Na republiški Direkciji so za radio Robin pojasnili, da je položaj obvoznice znan, o tem ali bo prizorišče ostalo v tem kraju pa da bosta odločala organizator festivalov in Občina Tolmin. O režimu gradnje med festivalom bodo pogovori med organizatorjem, tolminsko občino in DRSI potekali še pred oddajo naročila za gradnjo, dodajajo. Trasa obvoznice, ki je bila določena z državnim prostorskim načrtom maja 2013, je dolga ca 1,5 km - čez Tolminko bo potekala preko 170 metrov dolgega mostu in se v rondoju priključila na obstoječo državno cesto. Ocenjena vrednost investicije je 12 milijonov evrov.

Prebrano 191 krat Nazadnje urejano na 0, 04.08.2019 11:11