Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
v Novice

Krajani Vogrskega odločno: trasa plinovoda naj se spelje ob hitri cesti!

Od Objavljeno Januar 20, 2019

Na Vogrskem imajo dovolj, krajani so v soboto ustanovili civilno iniciativo, ki se bo zavzemala za premik načrtovane trase plinovoda, ki ga družba Plinovodi načrtuje na že obstoječi trasi, ki poteka po najboljših kmetijskih zemljiščih. Kot je znano, je vlada že lani z izdajo uredbe o državnem prostorskem načrtu prižgala projektu zeleno luč, sedaj teče postopek za pridobitev okoljevarstvenega soglasja, kjer lahko zainteresirana javnost poda svoje pripombe:

je povedal Miloš Petrovčič z Vogrskega, ki se zavzema za ustavni spor. Sicer pa so si bili krajani enotni, postavitvi plinovoda ne oporekajo, a naj gre trasa ob hitri cesti, kjer niso trajni nasadi:
je poudaril Žan Bric z Vogrskega. S tem projektom se omejuje celoten razvoj tega območja, pa je prepričan župan občine Renče – Vogrsko, Tarik Žigon
Civilna iniciativa bo močnejši sogovornik v vseh nadaljnjih postopkih, še upajo domačini. Trasa plinovoda sicer poteka čez občine Ajdovščina, Renče-Vogrsko, Mestna občina Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba in Miren-Kostanjevica, a najbolj globoko zareže v kmetijska zemljišča v občini Renče-Vogrsko. Župan Žigon se kljub temu nadeja podpore tudi županov sosednjih občin.

Prebrano 509 krat Nazadnje urejano na 0, 21.01.2019 00:18