• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Jeseni se bodo odprli prostori nove fizioterapije na Ribniku, kjer bo ob tem zaživel tudi Center za krepitev zdravja. Tako kot v Novi Gorici so bili na razpisu ministrstva za zdravje uspešni tudi na Ajdovskem, kjer bodo v okviru novega Centra zaposlili dodatne zdravnike in medicinske sestre, občina pa bo za ureditev prostorov dobila 200.000 evrov:

Ob nekdanji vojaški karavli na Sabotinu so danes odkrili spomenik poljskim vojakom, ki so se borili na soški fronti med prvo svetovno vojno. Spominu so se poklonili na pobudo Državnega sveta in senata republike Poljske. O dogodku je predsednik državnega sveta Alojz Kovšca povedal:

Pomen ohranjanja čistosti slovenskih voda je rdeča nit današnjega posveta na kromberškem gradu, ki ga ob mednarodnem dnevu voda prireja javno podjetje Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica. Direktor Miran Lovrič je izpostavil, da se v celotni severnoprimorski regiji, kjer delujejo štiri komunalna podjetja, soočajo z enakimi izzivi. Kakšno vodo torej pijemo?

„Veseli smo, da smo v taki veliki konkurenci pridobili kar 4 projekte na na mednarodnem programu Interreg Adrion,“ je poudaril Črtomir Špacapan, direktor Regijske razvojne agencije Severne Primorske. Dva projekta prinašata denar za področje turizma:

Katere so priložnosti Goriške, ki se kljub gospodarski rasti tudi zaradi globoke krize na koncu prejšnjega desetletja, sooča s številnimi razvojnimi izzivi? To je bilo izhodišča javnega pogovora Perspektive Goriške, ki ga je v Obrtnem domu v Novi Gorici včeraj pripravila stranka Dobra država. Od velikih podjetij sta ostala le dva večja, imamo pa številna mala, ki so tudi bolj odporna na krizo in bolj prilagodljiva, ki so gotovo perspektiva regije, so se strinjali sogovorniki:

Zdravstveno vzgojni center v Novi Gorici bodo nadgradili v Center za krepitev zdravja, v katerem bodo zaposlili dodatnih 7 strokovnjakov, začasno pa bo zaživel na osnovni šoli v Kozari. Poroča Vanja Trkman:

Turistično društvo Nova Gorica bo še naslednja štiri leta vodil dosedanji predsednik Slavko Šuligoj, ki so mu na občnem zboru podelili že tretji mandat. Iz preteklega je izpostavil enega najstarejših projektov Ogledalo mojega okolja, v katerega vključujejo tudi učence z Goriškega in zamejstva:

Na reki Soči in reki Koritnici se je uradno začela plovbna sezona, a kot opozarjajo v medobčinski upravi, ki je skrbnik plovbne poti, so razmere še vedno zaradi naplavin in visoke vode, nevarne. Do konca marca oziroma do velike noči računajo, da bi te večje oviri odstranili. Direktica medobčinske uprave posoških občin Suzana Konec:

Stran 1 od 79

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30