• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

S ponedeljkom se pogoji vstopa v državo zaostrujejo, prehod v Erjavčevi pa bo zaradi del na potoku Koren zaprt za tri mesece.

Novogoriška občina si je ponovno premislila glede nakupa dela Mercatorjevega objekta Kemometala ob Rejčevi ulici v Novi Gorici. Sprva so želeli že pred nekaj leti objekt kupiti in vanj preseliti mladinski center ter urediti vozlišče kreativnih praks, a takrat z lastnikom niso uspeli skleniti posla.

Na Goriškem se je danes mudil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Tokrat ni bilo govora o Hitu ali o odprtju teras gostinskih lokalov na Goriškem, je pa Miklavič Počivalška, kot člana vlade, opozoril, da se na Goriškem ne strinjajo z novim režimom na meji. 

Štiri kraško-brkinske občine, ki so ustanovile skupno organizacijo za turizem, se lotevajo priprave Strateškega načrta turistične destinacije Kras in Brkini 2021-2025, podlaga pa bo analiza stanja na področju turizma v posamezni občini, tudi sežanski.

Na novogoriškem zavodu za zaposlovanje so v februarju zabeležili upad brezposelnih za skoraj tri odstotke glede na januar oz. se je zaposlilo za dobrih 5 odstotkov več ljudi kot leto prej.

S ponedeljkom se zaostrujejo pogoji za prehajanje meje, znova bodo uvedene kontrolne točke, od 15. marca pa bo obvezno testiranje tudi vseh tistih izjem, ki so lahko dnevno prehajale mejo, je danes napovedal notranji minister Aleš Hoje.

Čezmejni park Isonzo-Soča že počasi dobiva vidne obrise. V tem projektu združenja za teritorialno sodelovanje EZTS, ki je za to pridobilo 5 milijonov evrov, je bil prvi prvi od treh projektov zaključen že pred dobrim letom dni, gre za park v Vrtojbi s parkirišči za avtodome.

Občina Šempeter-Vrtojba je določila nove cene ravnanja z odpadki, ki se od začetka leta predhodno skladiščijo v novem zbirnem centru, do katerega mora Režijski obrat še označiti dostop, kupiti naprave za pometanje, ki sedaj poteka ročno, ustrezneje urediti zabojnik za nevarne odpadke, je pomanjkljivosti naštel župan Milan Turk.

Slišati pa je očitke, da veter raznaša odpadke v okolico, kar je nedavno zanimalo tudi svetnike. Turk odgovarja:
Poleg tega naj bi se nekateri pritoževali zaradi širjenja smradu iz zbirnega centra, ki ga tudi župan večkrat obišče:
Le stehtajo in odpeljejo v kompostarno pod Dolgo Poljano. Zbirni center ob hitri cesti v Vrtojbi zaseda 3.500 m2, zato so se pojavile bojazni, da bi primanjkovalo parkirišč za tovornjake, a župan zagotavlja, da je prostora dovolj:
S podjetjem Avtoprevozništvo Frelih iz Žirov, ki zbira odpadke po ekoloških otokih in jih odvaža v zbirni center, je občina sklenila pogodbo sprva le za 8 tednov, saj je neizbrani ponudnik Komunala Nova Gorica, kot smo poročali konec decembra, vložila zahtevek za revizijo postopka.
Sedanji izvajalec je namreč občutno cenejši, zaključuje Turk.

Stran 1 od 337

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33