• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Soške elektrarne Nova Gorica so po osmih letih obratovanja uspešno zaključile prvi remont agregata črpalne hidroelektrarne Avče. Redni remonti agregata in opreme so ključni za zagotavljanje dolgoročno varnega in zanesljivega obratovanja, so danes sporočili iz SENG. Dela je izvedla japonska družba, ki je tudi proizvajalka agregata.

Na prvem koordinacijskem sestanku so se včeraj v Bovcu na pobudo novoimenovanega direktorja Sončnega Kanina Roka Ovsenika srečali predstavniki ponudnikov nočitvenih kapacitet. Ovsenik je želel slišati njihovo pripravljenost za skupni nastop na trgu. Sestanek je kot dobrodošel ocenil tudi bovški župan Valter Mlekuž.

Saj Kanina ni mogoče tržiti brez namestitvenih kapacitet, le za enodnevne goste, je prepričan Mlekuž.
Ponovno se bodo sestali že v torek in se še naprej redno srečevali.
Do prihodnjega tedna naj bi pripravili sprejemljive cene tako za bivanje kot ugodnosti za ponudnike nočitvenih kapacitet pri cenah smučarskih kart. Vse to bo osnova za sestavo turistični paketov, s katerimi nameravajo poenoteno nastopiti na slovenskem trgu in širokem svetovnem tržišču. (Foto: Milan Štulc)

„Delo mi veliko pomeni, saj je to dejansko moja edina socializacija,“ tako opiše Matej Peruničič svojo izkušnjo vključevanja v Zavodu Štefanov center na Vogrskem, ki je edini tovrstni zaposlitveni zavod v naši regiji:

Trenutno je Zavodu zaposlenih 9 oseb, od tega 7 na zaščitenih delovnih mestih, kar pomeni, da imajo posebno odločbo, da se njihova delovna zmogljivost giblje med 30 do 70 %. Trenutno pa se soočajo z velikim upadom prihodkov, saj so letos izgubili svojega največjega naročnika, kot je povedala Vida Marušič, direktorica Zavoda.

Osnovna dejavnost Zavoda je pravnje in likanje tekstila za pravne in fizične osebe, kar so od začetka delovanja najbolj obsežno izvajali za VDC Nova Gorica, ki je z začetkom leta prekinil pogodbo. V tem času so sicer že pridobili nove stranke, med njimi Casino Paquito, opravljajo pa tudi priložnostna dela za občino Renče – Vogrsko.

Iščemo možnosti, pgoovarjamo se z vsemi občinami in imamo njihovo podporo, skratka, ne bomo se vdali, poudarja Valter Adamič, koordinator projekta Občina po meri invalida v treh goriških občinah in podpredsednik sveta Zavoda Zaposlitveni center:

Ti so za tako delo čakali tudi več let, bili so ekonomsko breme svojim družinam, brez delovnih izkušenj in tudi socialno izolirani, še dodaja Adamič.

 

Pokriti bazen, Cankarjevo naselje, kolesarske poti po mestu, to so le nekateri projekti, ki so se v novogoriški občini zamaknili v letošnje leto, med njimi je tudi zapiranje odlagališča Stari Gori, ki bi že morala steči. Na nizko realiazcijo projektov je včeraj ob sprejemanju zaključnega računa opozorila svetnica Vida Škrlj, SD

Zato je bil sprejet sklep, da se bodo dvakrat na leto seznanili z realizacijo investicij, letos sicer prvič šele septembra
Kaj je razlog za zamik investicij? Mateja Mislej, vodja Finančno-računovodske službe je pojasnila:
Zamik investicij pomeni, da se bodo zgostile v kratkem obodobju in bo zato potrebno biti previden, dodaja novogoriški župan, Klemen Miklavič:
Lani je občina beležila 31,6 milijona evrov prihodkov, kar predstavlja 90-odstotno realizacijo načrtovanih prihodkov v sprejetem proračunu za leto 2018. Odhodki so znašali 32,6 milijona, realizacija pa je bila na 80 odstotkih, pri čemer neporabljena namenska sredstvaznašajo 877.000 evrov in bodo porabljena predvidoma v letošnjem letu 2019.

Pavla Jarc bo še naprej na čelu Kulturnega doma Nova Gorica. Tako so včeraj soglasno potrdili mestni svetniki, direktorja namreč imenuje novogoriška občina kot ustanoviteljica Kulturnega doma na podlagi javnega razpisa in po predhodnem mnenju sveta zavoda. Jarčeva, ki novogoriški kulturni dom vodi zadnje tri mandate, bo nov petletni mandat pa bo začela julija. Svetniki so obenem dali soglasje k imenovanju Aleša Markočiča za drugi mandat direktorja javnega zavoda poklicnih gasilcev in soglasje k imenovanju Ester Košiček za direktorico Goriške lekarne.

 

Potem ko so občine ustanoviteljice novogoriškega Zdravstvenega doma - zobozdrastvo na ponovljenem razpisu potrdile Darka Tomšiča za nov mandat direktorja, se sedaj za drugi mandat poteguje tudi dosedanja direktorice ZD - Osnovno varstvo Petra Kokoravec, ki je bila edina prijavljena kandidatka na javnem razpisu za to delovno mesto. Svet zavoda jo je soglasno imenoval za direktorico, sedaj pa so na vrsti še občinski sveti, da podajo soglasje. Prihodnji teden bodo o novem 4-letnem mandatu Kokoravčeve, ki se ji sedanji mandat izteče junija, odločali svetniki v Šempetru.

Mobilni mamograf zaenkrat ostaja v šempetrski bolnišnici, tako da ni bojazni, da bi v okviru programa DORA prebivalke na severno Primorskem ostale brez slikanj rakavih ali drugačnih sprememb na dojkah. V bolnišnici sicer še vedno nimajo novega mamografa, čeprav so javno naročilo oddali že spomladi lani, a se je postopek zavlekel, saj je eden od dveh ponudnikov zahteval revizijo postopka. Najemna pogodba za mobilno enoto se sicer izteče danes, a se v dogovoru z Onkološkim inštitutom podaljša do junija:

je povedala strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler. Zaradi težav z mamografom so v Šempetru v lanskem letu lahko izvedli le tretjino načrtovanih pregledov z naslova presejalnega programa DORA, ki pa so ga začeli nadomeščati v popoldanskem času.

Finančnica Maja Vadjunec Grapulin, pravnik Jaka Fabjan, arhitekt Nejc Koradin, gradbenik Gorazd Božič in trije podžupani, Sebastjan Komel, Elena Zavadlav Ušaj in Simon Rosič, sestavljajo ožjo ekipo novogoriškega župana Klemna Miklaviča, ki jo je predstavil danes. Gre za strokovnjake na svojih področjih, ki so obenem področja, ki so bila do sedaj v občini najbolj obremenjena in bodo imela v tem mandatu prednost, pravi Miklavič:

"Primopredaja poteka počasi, prvi občutki so dobri, v.d. Vesna Mikuž je zelo kooperativna," je povedala nova dirketorica uprave, Maja Vadjunec Grapulin, ki bo delovno mesto nastopila 6. maja:

Sicer pa je poleg vodje kabineta, Gorazda Božiča, na novo zaposlen tudi Jaka Fabjan, medtem ko bo za 3-mesečno poskusno prihodnji teden zaposlen tudi Nejc Koradin, sicer avtor ideje o nesojeni tržnici v centru mesta

Da bosta funkcijo opravljala profesionalno sta danes napovedala 2 podžupana, Elena Zavadlav Ušaj in Simon Rosič:

 

Stran 1 od 151

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33