• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Jan Vehar

Jan Vehar

Režiser Jan Mozetič je za film Miren dan, ki je nastal v produkciji Kinoateljeja, 1. decembra 2020 prejel nagrado iris za najboljšo fotografijo v dokumentarnem filmu. Nagrado je podelilo Združenje filmskih snemalcev Slovenije za najboljše stvaritve na področju filmske fotografije. Dobre zgodbe iz domačih krajev radi delimo tudi na Robinu, zato vabljeni, da prisluhnete pogovoru z Janom Mozetičem.

Na Radiu Robin smo v predpripravah na evrovizijski teden pripravili štiri evrovizijske oddaje, v katerih smo predstavili vseh 41 tekmovalnih skladb in izvajalcev, pogovorili pa smo se tudi z aktualno predstavnico Ano Soklič, z evrovizijsko predstavnico iz leta 2018, Leo Sirk, kot tudi z evrovizijsko rekorderko Martino Majerle, ki je na evrovizijskem odru stala že kar osemkrat.

Niz oddaj zaključujemo že to soboto, 16. maja, ko bomo preverili skladbe po abecednem vrstnem redu, vse od Rusije pa do Združenega kraljestva. Ker pa smo najboljše prihranili za konec, se bo v zadnjem sklopu skladb predstavila tudi slovenska evrovizijska predstavnica, Ana Soklič, ki je, po zmagi na EMI 2020, v boj poslala skladbo Voda, ki je nedolgo tega doživela celovito orkestralno preobleko svoje evrovizijske pesmi. 14. maja pa je v poslušanje predstavila svoj mini evrovizijski album 'Voda', na katerem poleg uradne evrovizijske verzije pesmi najdete še mnoge druge različice skladbe, med drugim tudi angleško različico.

Kot poročajo na Televiziji Slovenija, bo 16. maj, ko bi moral potekati veliki finale tekmovanja, še kako evrovizijski. Posebno oddajo Pesem Evrovizije: Evropa, prižgimo luči! bo v soboto, 16. maja, ob 21. uri prenašalo 46 nacionalnih televizij. V dvournem evrovizijskem šovu se bodo poklonili vsem skladbam iz 41 držav, ki bi se morale predstaviti na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije. Večer bodo povezovali Chantal Janzen, Edsilia Rombley in Jan Smit, nizozemski voditelji, ki bi morali voditi izbor Pesem Evrovizije 2020.

Uro prej, ob 20. uri, bo na sporedu Televizije Slovenija oddaja domače produkcije – Pesem Evrovizije: Najboljših 25, ki jo bo vodil Nejc Šmit, sodelovali pa bodo tudi zmagovalka EME 2020 Ana Soklič ter Andrej Hofer, Lea Sirk, zalagasper, Raiven, Alenka Godec, Lorella Flego, Bernarda Žarn, Maja Keuc, Bojan Cvijetićanin, Rok Ahačevčič (skupina Lumberjack) in Cole Moretti (1x Band).

Bodite z nami, že to soboto, takoj po 13. uri, z vami bom Jan Vehar. 

Primorska pevka Lea Sirk je evrovizijski oder izkusila že trikrat, od tega dvakrat kot spremljevalna vokalistka. Nazadnje je leta 2018 slavila na slovenskem evrovizijskem izboru EMA, s skladbo 'Hvala, ne!', ki je bila kasneje tudi glavni povod za istoimensko turnejo po vsej Sloveniji. O Evroviziji, domačem koncertu iz studia in njeni turneji bo Lea Sirk spregovorila že ta četrtek, po 17.30 uri. Ostanite blizu!

Preverite tudi nastop posodobljene verzije njene evrovizijske uspešnice 'Hvala, ne!', ki jo je pripravila v sklopu niza koncertov 'Eurovision Home Concert':

V torek, 12. maja na frekvencah Radia Robin gostimo pevko Martino Majerle, ki je evrovizijski oder izkusila že kar osemkrat, od tega štirikrat za Slovenijo, kar jo uvršča v sam vrh tistih glasbenikov, ki so nastopili na evrovizijskem odru. Kot spremljevalna vokalistka Alenke Gotar je Slovenijo prvič pripeljala v finale leta 2007, čez dve leti skupaj s skupino Quartissimo zmagala na slovenskem nacionalnem izboru EMA, se veselila ponovne uvrstitve v finale ob vokalni podpori Maji Keuc leta 2011, ter leto kasneje na evrovizijski oder pospremila tudi Evo Boto. Martina bo z nami v torek, po 17.30h, ko bo delila izkušnje in vtise iz preteklih let iz tega velikega tekmovanja, ki ga vsako leto spremlja več kot 200 milijonov gledalcev po vsem svetu.

Stran 1 od 5

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33