• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Kristina Furlan

Kristina Furlan

Novogoriška občina je včeraj pozvala slovensko vlado, naj obmejnemu območju nameni posebno obravnavo glede prehajanja državne meje in se v izogib nesporazumom uskladi z oblastmi v Rimu in Furlaniji Julijski krajini. Na aktualne razmere se odziva tudi z drugih vidikov. Katere ukrepe so že uvedli in na katere so še pripravljeni, je povedal župan Klemen Miklavič:

So pa na mestni občini včeraj zaradi nenehnih sprememb in novih omejitev, ki jih uvajajo vladni odloki, na dežurnem telefonu odgovarjali številnim občanom.
Še do 6. novembra zbirajo vloge gostincev za povračilo odškodnine za letne vrtove za spomladansko zaprtje lokalov med epidemijo. Podoben ukrep nameravajo uveljaviti tudi za jesensko obdobje.
Niso se pa tokrat odločili za začasno ukinitev plačila parkirnine na javnih parkiriščih v Novi Gorici.
Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer se s 27. oktobrom do preklica ustavi izvajanje mednarodne avtobusne linije na relaciji Nova Gorica – Gorica. Mestni avtobus pa bo še naprej vozil, a bo prešel na poletni urnik.

Skladno z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom so vse enote Goriške knjižnice od danes do nadaljnjega zaprte za uporabnike, čeprav so še včeraj napovedovali, da bodo delali po prilagojenem režimu in urniku. Direktorica Irena Škvarč:

Ki vključuje tudi knjižnice in izdajanje predpripravljenega gradiva strankam.
Ostajajo pa dostopni e-viri, ki jih bodo skušali po besedah Škvarčeve uporabnikom še bolj približati.

V Goriški knjižnici so se danes odločili, da lahko članom po naročilu pošljejo želeno gradivo na dom po pošti.

Kogar v Goriški knjižnici že čaka rezervirano gradivo, lahko zanj naroči dostavo po pošti, lahko rezervacijo podaljša do ponovnega odprtja knjižnice ali prekliče.

Lavričeva knjižnica Ajdovščina, ki je sicer v soboto zaprla dostop za uporabnike, omogoča vračanje gradiva na zunanjem knjigomatu v Ajdovščini, zamudnine za že izposojeno gradivo v tem času ne bodo zaračunali, še danes pa lahko po predhodnem dogovoru bralci pred vhodom prevzamejo že naročeno oziroma rezervirano gradivo.

 

Tudi Kosovelova knjižnica Sežana z enotami Divača, Komen in Kozina je do preklica zaprta. „Izposoja in vračanje gradiva nista mogoča, razen prek Biblosa in drugih e-virov. Gradiva tudi ni mogoče rezervirati,“ so sinoči zapisali na FB-profilu.

Že od sobote ostajajo za uporabnike zaprte vse enote tolminske knjižnice Cirila Kosmača. „V času rednega urnika odprtosti vam bomo na voljo za naročanje gradiva po telefonu, e-pošti ali preko sistema Cobiss+ in mCobiss. Gradivo vam lahko pošljemo po pošti (naročite lahko največ 5 enot gradiva, strošek pošiljanja je 3,50 eur),“ je tolminske knjižnica zapisala na svoji spletni strani.

Dve osebnosti, ki sta v goriškem in širšem prostoru pustili trajne sledove, sta se poslovili v tem tednu. Poleg predanega zbiralca ljudskega izročila, častnega občana občine Kanal ob Soči Pavla Medveščka, je v 82. letu preminil Jože Spacal, mojster mozaika, slikar, grafik in scenograf, ki ga je pred letom dni mirensko-kostanjeviška občina imenovala za častnega občana.

Po podatkih NIJZ smo v goriški regiji včeraj zabeležili nov rekord dnevno okuženih oseb s covid- 19, in sicer skupno 58, kar je 6 več kot dan prej, medtem ko je bilo na ravni celotne Slovenije včeraj 7 okuženih manj.

Stran 1 od 243

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33