Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Med nominiranci za prvo Cankarjevo nagrado tudi Ajdovka Simona Semenič

Od Objavljeno April 23, 2020

Literarno priznanje za najboljše delo s področja pripovedništva, lirike, dramatike ali esejistike, ki so jo septembra lani zasnovili Slovenski center PEN, Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Univerza v Ljubljani in ZRC SAZU, bodo podelili spomladi – v času umetnikovega rojstnega dne, 10. maja. 

Znani so nominiranci za prvo Cankarjevo nagrado, med katerimi je tudi Ajdovka Simona Semenič. Za letošnjo prvo Cankarjevo nagrado se potegujejo Vinko Möderndorfer, Sebastijan Pregelj, Brane Senegačnik ter Ajdovka Simona Semenič za delo To jabolko, zlato. Podelitev priznanje in nagrade v višini 5.000 evrov bo na Vrhniki, ko bodo to dopuščale razmere.

Cankarjeva nagrada je dvoje, so zapisali njeni snovalci: je poklon velikemu slovenskemu književniku in hkrati priznanje za najboljše izvirno literarno delo minulega leta v slovenskem jeziku, izdano v knjižni obliki v koledarskem letu, v katerem je objavljen javni poziv. Nagrajeno delo je lahko s katerega koli področja Cankarjevega ustvarjanja pesniška zbirka, roman, drama, zbirka kratkih pripovedi ali esejev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prebrano 191 krat