• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Osumljena umora, in več "le" uboja 43-letnika, ki je poškodbam podlegel v šempetrski bolnišnici, sta dopoldne stopila pred preiskovalnega sodnika v Novi Gorici. Policija je razkrila nekaj podrobnosti o dogajanju na zapuščenem območju nekdanjega Ideala ob krožišču na Grčni – Dean Božnik:

Kljub zdravljenju je v sredo zjutraj umrl.
Za kar je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Burja, ki že več dni ne pojenja, septembrsko precej sušno obdobje in za ta čas relativno visoke temperature so botrovale odločitvi ajdovskega župana, da je na območju občine Ajdovščina z današnjim dnem izdal sklep o razglasu velike požarne ogroženosti naravnega okolja. Gasilci so se že soočali s požari v naravi, ki so prav zaradi vetra še toliko bolj nevarni. Ta teden je zagorelo nad Dolgo Poljano, kjer je pogorelo približno 4 hektare podrasti in mešanega gozda. Sedaj pa se gasilci tam znova borijo z ognjenimi zublji. Več informacij smo poiskali pri poveljniku regijskega štaba CZ severne Primorske Samo Kosmač.

Kako so ukrepali?
Tudi za prihodnje dni je napovedano suho in vetrovno vreme. Do preklica velike požarne ogroženosti je tako na Ajdovskem prepovedano požiganje, odmetavanje gorečih predmetov ter izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. gasilske organizacije bodo izvajale požarne straže, preventivne obhode in opazovanja, a med nekaterimi občani so se znova rasmplatela ugibanja o morebitnem požigalcu. Glede vzroka požara Kosmač dodaja:

Mirenska trgovina zgorela zaradi električne okvare

Od Kristina Furlan September 18, 2020

Z ogledom kraja požara, ki je v noči s srede na četrtek močno poškodoval trgovino in pripadajoče prostore v Mirnu, so odkrili vzrok, ki je tehnične narave. Kot smo danes izvedeli na novogoriški policiji, je namreč ogenj zanetil pregret napajalni električni kabel pod pisalno mizo v eni od  pisarn. 

Nekaj po 2. uri ponoči so novogoriški poklicni gasilci, gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Kostanjevica na Krasu in policisti hiteli v Miren. Zaradi dima so evakuirali tudi 30 stanovalcev.

V Novi Gorici preiskujejo uboj

Od Vanja Trkman September 17, 2020

Potem ko je včeraj v zdravstveni ustanovi umrl moški, sedaj novogoriški policisti in kriminalisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja uboja. Po naših neuradnih podatkih, je do dogodka prišlo v Novi Gorici, moški pa naj bi bil že pred tem v zdravstveni oskrbi.

V Brdih zajeten zaseg konoplje

Od Kristina Furlan September 16, 2020

Zasegi konoplje se vrstijo po različnih koncih. Nazadnje so več ločenih nasadov odkrili na vinogradniških in gozdnih parcelah med Gonjačami in Imenjem v občini Brda.

Policisti na severnem Primorskem so imeli letos precej dela tudi z ilegalnimi migranti. Zaradi nedovoljenega prehoda zunanje schengenske državne meje s Hrvaško so jih do prejšnjega tedna obravnavali skoraj 300.

je pojasnil Dean Božnik iz novogoriške policije, v okviru katere deluje tudi policijska postaja za izravnalne ukrepe, ki med drugim opravlja nadzore državne meje. Kje so končali prebežniki?
Še več dela imajo z nezakonitimi migracijami na območju PU Koper, kjer so policisti le v zadnjem vikendu obravnavali 69 ilegalnih migrantov, 20 so jih vrnili italijanski varnostni organi, od katerih so bili skoraj vsi Pakistanci.

(Foto: PUNG – na območju Rožne Doline so konec julija ujeli 34-letnega voznika, ki je prevažal pet migrantov, štiri Afganistance in Pakistanca, med njimi dva mladoletnika)

24-letnega Kraševca zasačili v nasadu konoplje

Od Kristina Furlan September 11, 2020

Sežanski policisti pa so med opravljanjem policijskih nalog v gozdu na območju Gaberka opazili nasad, v katerem je bilo več plastičnih cvetličnih korit in drugih posod s sadikami konoplje. 

Stran 1 od 34

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33