Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V Spodnji Branici neznanec povzročil zadušitev okoli 7000 piščancev

Od Objavljeno December 17, 2020

 V Spodnji Branici je neznanec v hali piščančje farme v torek popoldne izklopil elektriko in agregat, prenehalo je delovati prezračevanje in prišlo je do pregrevanja prostora v dveh halah farme, zato se je zadušilo okrog 7000 piščancev.

Kot so pojasnili na novogoriški Policiji, so so bili o sumu kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari obveščeni v torek zvečer, ob 19.24.

Z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je neznanec v torek popoldne v hali piščančje farme agregat za proizvajanje električne energije preklopil na ročni način delovanja in izklopil dovod elektrike. Posledično je prišlo do pregrevanje prostora, prenehalo je delovati prezračevanje v dveh halah farme in zadušitve večjega števila piščancev. Po podatkih policije, je šlo za okrog 7000 piščancev.  

Storilec je po storjenem kaznivem dejanju zaklenil vrata, kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še vedno preiskujejo in bodo po zaključku preiskave ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena večja materialna škoda.

Kot nam je povedal domačin, pa naj bi šlo vsej zadevi za sabotažo, saj so po njegovih besedah sosedje že nekaj časa povzročajo težave kooperantu Pivke perutninarstvo, ki danes za naše klice ni bil dosegljiv.

 

(Slika je simbolična)

Prebrano 596 krat