Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Od Bovca do Ajdovščine zaradi težkega snega brez elektrike

Od Objavljeno December 09, 2020

 Deževje, ki je v višjih legah prehajalo v sneg, je tudi na Goriškem povzročalo kaj nekaj težav. Brez elektrike je trenutno okoli 2200 odjemalcev.

Zaradi težkega snega in padavin, ki so podrle drevesa in drogove ter žice daljnovodov je ponoči prihajalo do okvar električnega omrežja in do prekinitev dobave električne energije na več mestih, so sporočili iz družbe Elektro Primorska.

Brez napajanja je bilo danes ob 8. ih 160 transformatorskih postaj (TP) in skupaj 2.200 odjemalcev, na Bovškem je brez napajanja okolica Bovca, vključno s Trento in Logom pod Mangartom. Na Tolminskem Bukovski vrh in Gorenja Trebuša in del področja na Idrijskem. Brez elektrike so tudi v delu kanalske občine, tudi Kal nad Kanalom, na Ajdovskem območje nad nad Črnim Vrhom, Predmejo, Otlico ter v novogoriški občini Lokovec in Čepovan. Vse razpoložljive ekipe Elektra Primorska so na terenu, da bi čim prej vsem odjemalcem zagotovili normalno oskrbo z električno energijo, dodajo v družbi, vendar je že dostop do mesta okvare zaradi večjih količin snega ponekod močno otežen.

 

Na Lokvah je padlo okoli pol metra snega, zaradi težkega snega je na cesto padlo več dreves, cesta Trnovo-Lokve je bila nekaj časa zaprta, a je sedaj že prevozna, nam je povedal poveljnik PGD Čepovan Adrijan Kofol. Prav tako je bila nekaj časa motena oskrba z elektriko.

Kot je pojasnil poveljnik civilne zaščite v mestni občini Nova Gorica, Andrej Biaggio, je malo po polnoči prišlo do intervencije v Lokvah, kjer je na hišo občana padlo drevo

Trenutno je največ težav na območju Lokovca

 

Sicer pa so tudi iz družbe Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica sporočili, da bo od danes do preklica motena oskrba in kvaliteta vode v Čepovanu, Lokovcu in Dolu pri Čepovanu zaradi izpada elektrike. Vodo za prehrambne namene je potrebno prekuhavati do preklica.

 

 

Čeprav so bili v pripravljenosti, pa je noč na Ajdovskem minila mirno, nam je povedal direktor GRC Ajdovščina, Blaž Mlečnik. Tudi v Mirnu so bili zaradi napovedi razlivanja na preži, a čeprav je Vipava močno narasla, ni poplavljala. 

 

Nekaj intervencij so zaradi obilnega dežja imeli tudi na območju občine Sežana, je povedal namestnik poveljnika sežanske poklicne gasilske enote, Boris Budal

Še vedno pa poteka intervencija na bencinski črpalki v Sežani, kjer je streha zaradi padavin popustila.

  

 

(foto: zajem cestna kamera Lokve )

 

 

Prebrano 179 krat