Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Kmalu lažje prehajanje meje na Goriškem, to sredo po 11. uri

Od Objavljeno Maj 05, 2020

Zaenkrat še nihče ne zna napovedati, kdaj bomo lahko spet prehajali državno mejo, ne da bi nam kdo pri tem meril temperaturo, gledal potrdilo in preverjal, zakaj smo bili v Italiji. Zato je vsako rahljanje in novi prehodi, ki lahko mnogim skrajšajo pot in prihranijo čas do službe in domov, še toliko bolj dobrodošli.

Kje se kažejo nove vsaj začasne rešitve, kako Slovenci v Italiji gledajo na ponovne pregrade na meji, kaj si želijo v Brdih in drugod ob državni meji, pa tudi skozi oči italijanskih oblasti v Gorici bomo pogledali to sredo v zadnji dopoldanski uri, ki jo začenjamo v bolj prazničnem vzdušju.

Burja, čudovita narava, živahna gospodarska dejavnost, besede, ki nam prikličejo pred oči eno največjih goriških občin, občino Ajdovščina, ki 5. maja obeležuje svoj praznik. Kaj je zaznamovalo preteklo leto in katere investicije bodo krojile letošnje, ne preslišite v pogovoru z županom Tadejem Beočaninom v uvodnih minutah sredine oddaje.

V zadnjem delu oddaje bo z nami Mojca Stojkovič, inovatorka novih učnih metod Freestyle učenja. Kako otroka pripravit na povratek v šolske klopi? 

 

Prebrano 1899 krat