Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Za napad na novinarsko ekipo na Trgu Evrope pogojna kazen

Od Objavljeno November 19, 2019

Na novogoriškem Okrajem sodišču je danes dobila epilog drama z lanskega avgusta, ko je na Trgu Evrope v Novi Gorici prišlo do napada na novinarsko ekipo RTV Slovenija, ki je pripravljala prispevek o sožitju dveh mest. Glavna obravnava proti obtoženemu Denisu Korišču je potekala brez njegove prisotnosti.

Kot je ob začetku obravnave povedala sodnica Jožica Živec Umek, se obtoženi obravnave ni udeležil, saj da naj ne bi imel več kaj povedati. Je pa sicer ob februarskem zaslišanju v zagovoru povedal, da ni imel ničesar proti novinarski ekipi, niti proti novinarjem ali medijem, pač pa je želel le pokazati, naj ga pustijo pri miru. Sodišče ga je v odsotnosti obsodilo na pogojno kazen, na skupno šestmesečno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let.

je po obravnavi povedala novinarka Mojca Dumančič, saj sta bila s snemalcem Darkom Humarjem po napadu pretresena in prestrašena, kar ju je, kot sta povedala na današnjem pričanju na sodišču, spremljalo še nekaj časa. Obtoženi mora poravnati tudi stroške sodne obravnave v višini 165 evrov in sodne takse v višini 80 evrov. Na odločitev sodišč oškodovanca nista napovedala pritožbe, obsojeni Denis Koršič pa ima za napoved pritožbe osem dni.

 

Prebrano 268 krat