Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Zlikovci v Mirnu, Ajdovščini in v Brdih s prevaro nad starejše

Od Objavljeno Oktober 23, 2019

Po več krajih na Goriškem so v teh dneh neznanci skušali pretentati več starejših, da bi jim ti v zameno za storitev, kot sta popravilo strehe ali vodne napeljave, poplačali z gotovino.

V Mirnu je tako včeraj okoli 10. ure neznanec starejši osebi ponujal popravilo strehe in skoraj prepričal, da mu bi izročila več sto evrov gotovine, a so se še pravočasno vmešali sorodniki.

 

Slabše se je izteklo za starejšo gospo na Ajdovskem, v Gojačah. Kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi, sta se neznana moška pripeljala z manjšim tovornim vozilom do stanovanjske hiše in starejšo osebo uspela prepričati, da je treba popraviti streho na objektu pod pretvezo, da pušča. Moška naj ne bi govorila slovensko, a ju je vseeno po pregovarjanju spustila v hišo in nato na streho, kjer naj bi opravila določena dela, po približno eni uri sta se vrnila s strehe in starejši osebi zaračunala storitev v višini več tisoč evrov, čeprav strehe ni bilo potrebno popravljati. Visoko zaračunano storitev je oškodovanka kasneje v gotovini tudi plačala.

je izpostavil Dean Božnik z novogoriške policije, ki opozarja

Podoben incident se je odvil tudi v Goriških Brdih, v Vedrijanu, sicer že v petek, a so bili policisiti o dogodku oveščeni šele danes. Tudi v Brdih sta dva moška starejši osebi dejala, da naj bi v stanovanjski hiši puščala voda in da bosta domnevne težave z vodo odpravila oziroma popravila. Eden od njiju je stopil v kopalnico in drug prostor, kjer je napeljana voda, drugi moški pa je v tem času starejšega oškodovanca zamotil s pogovorom. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je prvi moški v eni od omar našel in si protipravno prilastil gotovino.


Policija poziva vse, ki bi karkoli vedeli o dogodkih, naj to čimprej sporočijo na 113 ali na najbližjo postajo, in opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov.

 

 

 

Prebrano 1295 krat