Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Požar na Cerkljanskem zaradi tehnične napake na tovornem vozilu

Od Objavljeno Oktober 08, 2019

V Dolenjih Novakih na Cerkljanskem je ponoči zagorelo, zgorelo je skladišče gospodarske družbe in tovornjak poleg nje. V požaru ni bil nihče poškodovan, nastala pa je velika materialna škoda.

Lastnik je okoli 2. ure ponoči opazil, da objekt, v katerem je bilo skladišče lesa  in tovorno vozilo, ki je bilo parkirano poleg, gorita. Najprej je poskusil sam pogasiti ogenj, vendar je bil požar preobsežen, zato je na pomoč poklical gasilce. Pri gašenju je sodelovalo 60 gasilcev (gasilci PGD Novaki, PGD Cerkno, PGD Planina pri Cerknem in PGD Poče) , ki so požar tovornega vozila in gospodarske družbe dokončno pogasili  do 7. ure zjutraj.  Gasilci so prav  tako  so  zavarovali  okoliške  objekte,  v nadaljevanju pa so zaradi ponavljajočih  se  vžigov  lesne mase odstranjevali tudi goreči material. V požaru  je poleg tovornega vozila zgorelo skladišče s polizdelki, ki so jih hranili  v  objektu  (približno  35  kubičnih  metrov  lesenih  izdelkov in polizdelkov)  in  drugi  stroji  (sušilnica  lesa  in stroj za razžagovanje  lesa). Po prvih ugotovitvah je nastala velika materialna škoda, sicer pa se skupna materialna škoda še ocenjuje.

Ogled   kraja  požara  so  opravili idrijski policisti  PP  Idrija  in  novogoriški kriminalisti,  prav  tako  so  pri  ogledu  sodelovali  tudi  strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega  laboratorija Generalne  policijske  uprave. Ugotovljeno  je  bilo, da je do požara prišlo zaradi tehnične napake na tovornem  vozilu,  ki se  je vžgalo, poža  pa  se  je v nadaljevanju iz tovornega  vozila  razširil  na lesno-obdelovalni objekt. Policisti so tujo krivdo  izključili  in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

(Foto: PGD Cerkno)

 

 

Prebrano 490 krat