• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

×

Obvestilo

There is no category chosen or category doesn't contain any items
Kristina Furlan

Kristina Furlan

Sredina oktobra je za Občino Kobarid običajno praznična, a letos je minila brez slavnostne seje ob občinskem prazniku in tudi za ta petek napovedano slavnostno akademijo ob 30-letnici Kobariškega muzeja in 20-letnici Fundacije Poti miru z udeležbo predsednika vlade Janeza Janše so včeraj odpovedali. Smo pa župana Marka Matajurca vprašali, katere pridobitve so zaznamovale zadnje leto.

V turizmu je izpostavil vlaganja na območju slapa Kozjak. Nekateri večji projekti pa so še v teku.
S katerimi so dosegli dogovor glede interventnega prehoda do zdravstvenega doma, ki ga bodo po županovih napovedih do konca leta tudi odprli.
Občina prav tako odkupuje zemljišča v industrijski coni, kjer se obeta okrog 40 novih delovnih mest, Matajurca pa posebej veseli, da vlada zanimanje tudi za gradnjo hiš na Kobariškem, kar obeta razvoj teh krajev. Kobariški župan dodaja:

Dva okrogla jubileja obeležujejo v Posočju. Čeprav so prireditve zaradi razmer prestavljene, a na Robinovih valovih lahko z nami obiščete muzej prve svetovne vojne in se podate po Poti miru z njunim „očetom“, soustanoviteljem in pobudnikom Zdravkom Likarjem.

Med včeraj opravljenimi testi na koronavirus je bil vsak peti pozitiven. Nove primere okužb so odkrili tudi v sedmih občinah severne Primorske; največ v novogoriški - 8 primerov, 6 v Ajdovščini, 4 v Idriji, dva v Vipavi in po enega v občinah Brda, Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko. Najbolj so si oddahnili v Posočju, kjer včeraj ni bilo nobene nove okužbe. Skupaj je torej sobota prinesla v goriški regiji 23 novih okužb, kar pomeni od 4. do 17. oktobra skupno 192 primerov.

Turistična zveza Slovenije je konec tedna – tokrat prek TV-ekranov - razglasila zmagovalce letošnjega izbora Moja dežela - lepa in gostoljubna. Najvišje sta se zavihtela Šmartno med vaškimi jedri in Bovec med turističnimi kraji, česar se je razveselil tudi bovški župan Valter Mlekuž:

In zadovoljni so z zmago tudi v Brdih, kjer je v kategoriji Vaška jedra slavilo Šmartno, za kar direktorica Zavoda TKMŠ Tina Novak Samec pripisuje velike zasluge predvsem krajanom te srednjeveške vasice in njihovi gostoljubnosti:
V kategoriji Srednja mesta se je za Slovenj Gradcem in Ptujem na tretje mesto uvrstila Nova Gorica. Da sodi med najbolj urejene in gostoljubne kampe, je letos znova potrdil Kamp Koren Kobarid, tokrat z drugim mestom, prav tako druga je bila v akciji TZS Gozdna vasica Theodosius med glampingi, in drugo mesto je zasedla tudi pohodniška pot Julijana Trail v konkurenci Naj tematska pot. Prav ta konec tedna so načrtovali odprtje njene trase čez Brda in Sabotin, a so ga morali zaradi razmer prestaviti, pohodnike pa kljub temu vabijo, da jo preizkusijo, saj je trasa na briških tleh že označena.

 

Častni pokroviteljstvo natečaja je letos prevzel predsednik vlade Janez Janša, v njem pa je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, 7 »youth hostlov«, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti ter lepo število Petrolovih servisov, kar pomeni, da je strokovna komisija v dobrem poldrugem mesecu Slovenijo prečesala vzdolž in počez.

Stran 1 od 239

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33