Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Dobre novice iz naših krajev...ta petek takoj po 11. uri!

Od Objavljeno Januar 30, 2020

"Užitek je srečati pogled tistega, kateremu si pred kratkim storil kaj dobrega," so besede francoskega filozofa Jeana de La Bruyèra. Veselih pogledov v naših krajih tudi ta teden ni manjkalo. Bodite z nami ta petek med 11. in 12. uri in izberite dobro zgodbo oz. "Pečat tedna", ki je po vašem mnenju najbolj zaiskril poglede v tem tednu.
Ta petek izpostavljamo:

 

⇒Potrjena je kandidatura Baške grape za vstop v mrežo Gorniških vasi

Vstop vasi Baške grape v mednarodno omrežje Gorniške vasi (Bergsteigerdörfer©) pomeni, da bodo turizem v Baški grapi usmerjali in razvijali po načelih spoštovanja narave, kulturne dediščine ter planinske tradicije njenih prebivalcev. Kandidatura vsebinsko obsega območje delovanja Planinskega društva Podbrdo, ki obsega pet krajevnih skupnosti Baške grape (KS Podbrdo, KS Stržišče, KS Hudajužna, KS Rut Grant, KS Grahovo ob Bači).

 

V letu 20. pohoda po Vertovčevih poteh Društvo Matija Vertovec pripravilo veliko novosti

28. januarja je minilo 236 let od rojstva duhovnika Matije Vrtovca, ki je vse svoje življenje služboval na Vipavskem, v zgodovino pa se je zapisal kot strokovni pisec, učitelj in vinogradnik. Njegovo zapuščino ohranja predvsem Društvo Matija Vertovec, ki v letu 20. pohoda po Vertovčevih poteh pripravlja s sorodnimi društvi in organizacijami več novosti, med drugim je ravnokar predstavilo novo zgibanko, ob pohodu pa bodo posebno skrb namenili odstranjevanju plastike.

 

⇒Marija Drnovšček se že 40 let uspešno zdravi s hemodializo

Z obilo vztrajnosti, volje in poguma se Novogoričanka Marija Drnovšček že 40 let uspešno zdravi s hemodializo, v šempetrski bolnišnici so jo ta teden pričakali s šopkom in torto. Kot so poudarili, je v terapiji doslej preživela že skupno 3 leta in pol, prejela je preko 12.500 vbodov in se naučila živeti s to boleznijo, ki jo je doletela v mladih letih.

 

⇒Marko Bratuš nov član odbora upravnega odbora Evropske konvencije gledališč

Marko Bratuš, umetniški vodja SNG Nova Gorica, je postal član devetčlanskega upravnega odbora ETC (European Theatre Convention/Evropska gledališka konvencija), ki ga sestavljajo direktorji, umetniški vodje in dramaturgi iz gledališč v Belgiji, Italiji, Nemčiji, Avstriji, na Hrvaškem, Portugalskem in Nizozemskem. Mrežo ETC, ki podpira Evropska unija v okviru programa Creative Europe, sestavlja okrog 40 članov iz več kot 20-ih evropskih držav.

 

⇒Kri darovalo več kot 30 novogoriških dijakov

Center za transfuzijsko dejavnost v Šempetru je bil ta četrtek v znamenju mladih darovalcev krvi, saj so nagovorili dijake srednjih šol na Goriškem. Kri je darovalo več kot 30 dijakov Strojne, prometne in lesarske šole ter Gimnazije Nova Gorica.

 

Izberite pečat tega tedna. Glasujte preko SMS: 041-760-300 ali pokličite v živo na 05-330-28-28

 

 

Prebrano 1433 krat