Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Bia Separations ni tik pred stečajem, prihodnje leto širijo proizvodne prostore

Od Objavljeno Oktober 10, 2019

V ajdovskem podjetju, Bia Separations, so se odzvali na poročanje nekaterih medijev, da so pred stečajem zaradi zaradi izgubljene dolgoletne pravne bitke z agencijo Spirit Slovenija. Kot so nam pojasnili v podjetju, trditve ne držijo, denar pa že imajo, kot so zagotovili, tudi za širitev proizvodnje, ki je načrtovana v Ajdovščini. 

Kot je nedavno poročal portal Siol.net, so v podjetju izgubili dolgoletni pravdni spor z javno agencijo SPIRIT Slovenija, ki od njih zahteva povračilo nepovratnih subvencij iz leta 2009 za izgradnjo objekta v Ajdovščini, kar skupaj z obrestmi znese 1,2 milijona evrov. Kot so nam pisno sporočili v podjetju glede tožbe, je vložena ustavna pritožba na sodbo višjega sodišča. To je razsodilo, da gre za pogodbo o državni pomoči, ki jo ureja pravo Evropske unije, zato bi moralo podjetje BIA Separations v celoti izpolniti dogovorjene pogoje, podjetje bi moralo na podlagi investicije v Ajdovščini odpreti 52 novih delovnih mest za obdobje najmanj treh let.

Iz podjetja so sporočili še, da BIA Separations posluje daleč nad plani načrta iz prisilne poravnave. Do naslednjega leta tako načrtujejo 5-kratno povečanje obsega proizvodnje, do leta 2023 pa 30-kratno. Pravkar so dobili tudi gradbeno dovoljenje za širjenje proizvodnje v Ajdovščini, ki mora biti končana do jeseni naslednje leto. Investicija je vredna približno 3 milijone evrov, sredstva pa so, tako direktor Aleš Štrancar, že na bančnih računih.

 

 

 

 

Prebrano 427 krat