Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Razvoj cone Meblo si želijo na novogoriški občini čimprej odblokirati

Od Objavljeno September 06, 2019

V zadnjih letih vse bolj pešajoča kromberška družba, nekdanji velikan goriškega gospodarstva, podjetje Meblo Holding, je od začetka tedna v stečaju. Poskusi reševanja s strani prvega moža Borisa Lozeja, se niso iztekli po načrtih, kakšne načrte ima občina na območju?

Predlagani načrt finančnega prestrukturiranja, ki je predvidel reprogramiranje dolga, največjega upnika, DUTB, se ni iztekel po načrtih dolgoletnega prvega moža Mebla Holding, ki je konec leta 2016 razglasil insolventnost družbe in sprožil postopek poenostavljene prisilne poravnave. Sodišče je zato julija končalo postopek in na predlog DUTB-ja začelo stečajni postopek. Kaj ta pomeni za novogoriško občino, ki je v preteklosti že imela načrte za ureditev območja?

Občina bo po poskušila v stečajnem postopku iztržiti čimveč:
Območje industrijske cone v Kromberku je bilo že več časa na radarju novogoriške občine, a do dogovora ni prišlo, tik v bližini je nato prišlo do snovanja takoimenovane Meblo cone vzhod.
Kot nam je povedala stečajna upraviteljica, Vida Gaberc, bodo z aktivnostmi stečajnega postopka pričeli prihodnji teden, po opravljeni primopredaji, do 2. decembra imajo upniki čas za prijavo terjatev.

Prebrano 389 krat