Natisni to stran
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Gault & Millau odlikoval tudi Gostilno pri Lojzetu, Ano Roš in Simona Sitarja

Od Objavljeno November 14, 2019

Samostojni kulinarični vodnik Gault & Millau Slovenija je proslavil najboljše akterje na področju slovenskega gostinstva in kulinarike za leto 2020.

Po mnenju vodnika je Gostilna pri Lojzetu z dvorca Zemono najboljša restavracija v Sloveniji, za kuharsko mojstrico leta je bila razglašena Ana Roš s kobariške Hiše Franko, prav tako na Goriško odhaja priznanje za najboljšega natakarja v Sloveniji, ki ga je prejel Simon Sitar, vodja strežbe v Hitovem igralniško-zabaviščnem centru Park v Novi Gorici.

Na včerajšnji podeliti so razkrili tudi, katere restavracije so prejele največje število kap, in sicer Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu (17,5/20), Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, (17,5/20), Hiša Denk, Zg. Kungota (17/20), Ošterija Debeluh, Brežice (17/20), Restavracija Strelec, Ljubljana (17/20) in Restavracija Mak, Maribor (17/20).

Inšpektorji Gault&Millau Slovenija so letošnje leto obiskali preko 180 restavracij, nekatere tudi po večkrat ter skladno s standardi ocenjevanja pozornost namenili celotnemu doživetju gosta. Na osnovi njihovih ocen se v letošnjem vodniku predstavlja 157 restavracij, 57 vinarjev in 12 malih pivovarn. Kot novost se v vodnik uvršča tudi več kot 20 turističnih kmetij in prepoznavne slovenske živilske izdelke.

 

 

Prebrano 193 krat