• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Na Tolminskem so v poletnih časih v teh dneh odmevali zvoki festivalov, letos so se sicer nekateri organizatorji prireditev odločili tudi za nekoliko drugačno izvedbo dogodkov. Festival z najstarejšo tradicijo, Sajeta, bo v nekoliko prilagojeni obliki vendarle potekal. Tolmin z okolico kljub temu turistično cveti

Vipavska dolina se je ponovno prebila med destinacije, vredne obiska. Potem ko so jo pred dvema letoma v vodiču Lonley planet imenovali med 10 najboljših v Evropi, je nedavno pristala še v Independentu.

Številni poletne dni preživljajo ob rekah, kjer je sicer dovoljeno kopanje, a na lastno odgovornost, poudarjajo na ARSU, saj je voda javno dobro. Prednost lokacij, kjer Agencija nadzoruje kakovost vode, je pred divjimi kopališči ta, da vemo v kakšni vodi plavamo. Če ni ustrezna, pa smo o tem obveščeni.

V tem tednu se na na več krajih v občini Renče - Vogrsko zaključuejo dela, po zaključku le-teh bo občina bolje pokrita z brezžičnim omrežjem.

Le nekaj dni potem, ko so na svetu regije severnopimorski župani izrazili zaskrbljenost nad predvideno delitvijo kohezijskih sredstev za Zahodno regijo, v katero je vključena Goriška, pa se kot kaže vendarle obeta nekoliko več denarja.

15 vinarjev, 11 iz Dornberka in štirje iz Branika, so v začetku leta ustanovili Zavod Konzorcij vinarjev Vipavske doline in prvi njihov skupni izdelek je pred kratkim prišel na police ene od trgovskih verig. Anton Harej, eden od ustanovnih članov, je o imenu Krog, ki so ga nadeli belemu cuvéeju, povedal:

Njihova pridelava je tudi strokovno podprta.
Kako nameravajo Konzorcij širiti, potem ko se sedaj posvečajo predvsem promociji novega vina?
Za trgovske police imajo pripravljenih 15.000 litrov lanskega letnika, načrtov v povezavi z letošnjo trgatvijo pa Harej še ni želel razkriti.

(na sliki z leve: člani Konzorcija Tadej Kavčič, Anton Harej in Danilo Baša)

V prisotnosti predsednika Boruta Pahorja in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec danes v gradu Štanjel odpirajo vinoteko, ki so jo uredili z evropskim denarjem za regionalni razvoj v okviru čezmejnega projekta med Slovenijo in Italijo Agrotur II, katerega partner je tudi Občina Komen. Župan Erik Modic:

Zaenkrat bo v novi vinoteki okrog 70 različnih vin.
To pa ni edina pridobitev, ki se je danes veselijo v Štanjelu.
Hkrati urejajo še info točko Nature 2000 na Krasu.

Novogoriška občina je že rezervirala po 20.000 evrov v tem in prihodnjem letu za prevoze starejših, ki se težko odpravijo po nujnih opravkih. „Tudi glede na geografsko lego je to včasih misija nemogoče,“ je bilo slišati na včerajšnji seji mestnega sveta, ki je program brezplačnih prevozov za starejše opredelil kot dopolnilni socialnovarstveni program lokalnega pomena za Mestno občino Nova Gorica, in s tem sprejel podlago za zagon te storitve. Vodja oddelka za družbene dejavnosti Marinka Saksida:

Za začetek bo temu namenjeno eno vozilo.
Kdo jih bo deležen in kdo bo imel prednost, če bo povpraševanje preseglo razpoložljive kapacitete?
Za uporabnike brezplačni prevozi se bodo predvidoma izvajali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na območju goriške regije. Za izboljšanje mobilnosti med starejšimi na ta način skrbi vse več občin, letos pristopajo k temu tudi v Posočju, kjer na Kobariškem in Bovškem pravkar iščejo prostovoljce.

Stran 1 od 67

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33