• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

Do konca avgusta bo obiskovalce kopališča na Soči v Solkanu pred nevarnostjo utopitve svaril informator. V praksi je tako zaživel še en predviden ukrep za dosego večje varnosti na tem območju.

Ajdovce je danes presenetil obisk slovenskega zlatega olimpijca Primoža Rogliča. Številni domačini so izkoristili priliko za "selfie". Na fotografiji je Jani Peljhan (portal Wajdušna). Z njim se je pogovarjala Mateja Grebenjak

 

Izvzem kopališča v Kanalu iz seznama kopalnih vod, kot je bilo nekaj časa predvideno, ni več aktualna, so zadovoljni na Kanalskem. Poleg kopališča v Kanalu, kjer je v poletnem času vselej živahno, pa je zelo priljubljeno tudi kopališče v Desklah, ali Plac pod Rkac.

Nedavno so novogoriški policisti zaradi suma proizvodnje in preprodaje prepovedanih drog opravili več hišnih in osebnih preiskav na območju Nove Gorice in okolice. Pod lupo so vzeli 4 osumljence, stare od 32. do 65. let.

Raštel oživel z Goriškim kompasom

Od Vanja Trkman Avgust 03, 2021

V sosednji Gorici, v Raštelu, je te dni bolj živahno. Izložbena okna, ki so bila prej prazna, sedaj krasijo plakati, fotografije in napisi, kjer najdemo tudi znamenitosti kot so Grad Kromberk, Rihemberk in Otliško okno. V Društvu Raštel so si z namenom oživitve te ulice zamislili razstavo Goriški kompas.

Zaradi dobrega odziva na cepljenje brez naročanja, ki ga je Zdravstveni dom Ajdovščina izvedel prejšnji teden v torek, bodo ta teden cepljenje brez naročanja izvedli še tretjič. Potekalo bo v četrtek, od 12. do 18. ure, v prostorih ZD Ajdovščina, na voljo pa bo 300 odmerkov cepiva Pfizer-BioNTech.

Z državnim prvenstvom v plavanju za kadete, mladince in člane na Ravnah na Koroškem se je včeraj zaključila letošnja plavalna sezona. V dveh izmed plavalnih klubov na Severnoprimorskem, novogoriškem in ajdovskem, so z letošnjo zaradi epidemije zelo posebno sezono, delno zadovoljni.

Lanski jubilejni 50. Praznik terana in pršuta so organizatorji prestavili, a tudi letos praznika, kot ga poznamo, ne bo, saj bi si želeli jubilej praznovati brez vseh omejitev, ki so sedaj v veljavi.

Z današnjim dnem bodo tudi na območju med Gorico in Novo Gorico pričele delovati slovensko-italijanske patrulje. Slovenska policija je namreč z italijanskimi varnostnimi organi pred nekaj dnevi podpisala sporazum o obnovitvi skupnih slovensko-italijanskih patrulj.

Potem ko so letos marca zaradi na italijanski strani Erjavčeve ulice (via San Gabrielle) za promet zaprli nekdanji maloobmejni prehod, so se dela sedaj zaključila, prehod je ponovno odprt tudi za promet.

Sušenje in odpadanje oljk bo kot kaže precej prizadelo domačo letino, pojav oljkarji in strokovnjaki opažajo po celotni Primorski, od Brd, Vipavske doline, Istre in Krasa. Po nekaterih ocenah gre za v posameznih legah za okrog 50-odstotni izpad.

Iz Bovca v Čezsočo po novi kolesarski poti

Od Kristina Furlan
v Novice
Julij 30, 2021

Kolesarsko omrežje po Bovškem se širi. Poleg trase kablovoda, na kateri nastaja nova kolesarska povezava s Kobaridom, bodo nanjo zgradili navezovalno pot proti Čezsoči.

Stran 1 od 359

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33