• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

V Brda in Novo Gorico bo prihodnji konec tedna predvidoma zrlo okrog 800 milijonov ljudi iz nekaj manj kot 200 držav. Ena največjih kolesarskih dirk, dirka po Italiji, bo, kot je znano ta dan, zavila tudi v Brda, Novo Gorico in se zaključila na Travniku v sosednji Gorici.

Od včeraj se dovoljuje cepljenje proti covidu-19 tudi mlajšim od 50 let, ki niso v kateri od prednostnih skupin, a imajo še vedno prednost starejši in ranljivi.

Osmo- in devetošolci OŠ Šturje, ki obiskujejo turistični krožek in izbirni predmet Turistična vzgoja, so se tudi letos preizkusili v projektu „Turizmu pomaga lastna glava“ in si ob podpori mentorjev Petre Ušaj in Martina Štinjeka prislužili zlato priznanje.

Potem ko je Občina Šempeter-Vrtojba za potrebe Glasbena šola Nova Gorica odkupila stavbo v Šempetru, kjer že osmo leto poteka pouk za več kot 170 učencev, se obeta širitev še v sosednje prostore, ki jih je do nedavne selitve v Kromberk zasedala uprava novogoriškega zdravstvenega doma – zobozdravstvo.

Za večjo varnost pri kopanju pod jezom v Solkanu je ključno zmanjšati tudi nevarnosti, ki pa jih povzročajo nenadni dvigi vodostaja s strani koncesionarja. Tako je bilo slišati na današnji izredni seji mestnega sveta o tej problematiki.

Občina Komen je že doslej finančno podpirala mlade in mlade družine pri prvem reševanju stanovanjskega vprašanja, odslej pa bo to počela še izdatneje, so se odločili komenski svetniki in spremenili oz. dopolnili pravilnik.

Konec tedna je med uporabniki socialnih omrežij zaokrožila objava, ki prikazuje turistični spominek Slovenije z motivom Nove Gorice. Le da dejansko ne gre za Novo Gorico, ampak za motiv iz sosednje Gorice, Raštel. Spominek je sprožil kar nekaj ogorčenih odzivov. 

Olimpijska vozovnica tudi Alji Kozorog

Od Vanja Trkman
v Šport
Maj 10, 2021

V italijanski Ivrei se je s polfinali in finali kanuistk in kanuistov zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu v divjih vodah. Med člani solkanskega kajak kluba se je najbolj smejalo Alji Kozorog, ki si je priveslala nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

41 kulturnih institucij iz vse Slovenije, združenih v KUDUS, ki mu predseduje direktorica novogoriškega kulturnega dom Pavla Jarc, je zaradi veliko neznank, ki med drugim otežujejo načrtovanje poletne sezone, festivalov in razpis abonmajev, oblikovalo skupni poziv in ga naslovilo na direktorja NIJZ Milana Kreka, z njim pa seznanilo tudi kulturnega ministra.

Za dva hektara in pol stavbnih zemljišč ob mejnem prehodu Gorjansko, ki so v lasti komenske občine, je pripravljen idejni koncept, s katerim so se prejšnji teden seznanili svetniki in ga podprli, tako da se nadaljujejo postopki za prihod investitorja, saj se župan Erik Modic zaveda, da občina tako obsežnega projekta sama ne bo zmogla:

Tako kot vse slovenske občine je tudi šempetrsko-vrtojbenska prilagodila svoj odlok o odmeri komunalnega prispevka spremenjeni prostorski oz. gradbeni zakonodaji.

Vstopili smo v teden Rdečega križa, ki ga obeležujemo tudi na Goriškem. Vsak deseti Slovenec je deležen pomoči RK, ki v povprečju vsak dan v letu razdeli 8 ton materialne pomoči, hrane, higienskih izdelkov in oblačil. Lani jo je prejelo več kot 120 tisoč ljudi.

Stran 1 od 338

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33