• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Lokalno Lokalno - Radio Robin

Zakonca Marjeta in Marino Furlan sta podjetje Intra lighting leta 1989 začela v dnevni sobi njunega stanovanja. Ona, modna oblikovalka, on, strojni inženir. Brez posebnih izkušenj, a z veliko zvedavosti in radovednosti, sta znanje iz področja osvetlitve začela nabirati na sejmih in naposled najela delavnico, kjer so se rodile prve luči … in ostalo je, kot pravijo, preteklost.

Na vprašanje, ali je bilo res tako romantično, Marjeta odgovarja:

Kaj je torej bilo takrat ključno za uspeh?

Marino Furlan mladim svetuje, naj razmislijo, v čemu so res dobri in to začnejo delati. Dodaja še

Intra lighting je vodilni ponudnik arhitekturnih svetil in celovitih svetlobnih rešitev v jugovzhodni Evropi, njihove izdelke pa danes lahko vidite v pisarnah Facebooka, Microsofta, Ferrarija, v trgovinah Armanija, Calvina Kleina, Adidasa in številnih drugih. Da so izdelki Intra lighting poznani po inovativnostidizajnuučinkovitosti in kvaliteti potrjujejo tudi številna mednarodna priznanja, ter več kot 300 ljudi, ki vsakodnevno skrbi za to, da je Intra lighting to, kar je.

Vprašanja so gostoma zastavili tudi dijaki iz Elektrotehniške šole Šolskega centra Nova Gorica. Celotni oddaji lahko prisluhnete tukaj.

 

Na Goriško prihaja dobrih 32 milijonov evrov iz sredstev evropske kohezijske politike. Dodatek k dogovoru za razvoj regije prihaja po večletnem mrtvilu na področju črpanja kohezijskih sredstev in je zato dolgo pričakovan. Dogovor je v Ljubljani danes z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom podpisal novogoriški župan Matej Arčon kot predsednik razvojnega sveta Severne Primorske regije:

 

Stanovalci Cankarjeve soseke, kjer mestna občina Nova Gorica načrtuje več kot 12 milijonov evrov vredno prenovo s pomočjo evropskih sredstev, so se včeraj še zadnjič srečali in podali svoje pripombe in predloge v okviru srečanj s stanovalci. Tako na prvem skupnem javnem posvetu kot na manjših srečanjih po posameznih območjih, so prebivalci najbolj pogosto izpostavili parkirno problematiko.

 

Osvežitev šturskega parka, ureditev parkirišča na Otlici, sanacija vodnjaka v Brjah, notranja plezalna stena s previsom v dvorani v Lokavcu, ureditev družinske kolesarske poti, vizualizacija naselbine na Sv. Pavlu nad Vrtovinom - to so projekti participativega proračuna na Ajdovskem, ki so po območjih dosegli najvišje število točk. Izglasovanih je bilo sicer nekaj več kot 30 projektov od skupno 56. Župan Tadej Beočanin izpostavlja predvsem visoko udeležbo:

Gostol TST iz Čiginja, vodilni dobavitelj peskalnih strojev v Sloveniji, ki večino prihodkov ustvari v tujini, kjer ima tudi hčerinske družbe, je lani še izboljšal poslovanje in letos prejel tudi najvišjo – zlato bonitetno oceno. Delničarji si bodo razdelili del dobička, v petek pa je mandat nastopil novi nadzorni svet. Prispevek Kristine Furlan:

Še nekaj dni nas loči do koledarskega začetka poletja in tudi v Ajdovščini so ta konec tedna odprli Letno kopališče, ki je za zunanje obiskovalce do petka odprto od 15ih do 19ih, v petek pa bo tudi uradna otvoritev in Dan odprtih vrat. Sicer pa ajdovski Zavod za šport prihodnji teden začenja Športne počitnice, za otroke, starejše od 5 let. Program je odlično obiskan in tudi letos se tedenski kampi hitro polnijo s prijavami, je povedal direktor Uroš Pintar:

Denar, ki so ga člani medobčinskega društva slepih in slabovidnih, zbrali tudi na dobrodelnem teku v Novi Gorici, Tečem, da pomaga, so pripomogla, da se tudi letos, že 11. leto, udeležijo slikarskega tabora, OBČUTIM PODOBE NARAVE, ki je potekal v četrtek in petek v Trenti, v soboto pa so ustavarjali na Kaninu. Predsednik Igor Miljavec je povedal, da se je delavnice letos udeležilo 9 članov, od tega 5 slepih, kar pomeni, da je bila letošnja delavnica še posebej zahtevna, tudi iz logističnega vidika.

 

V Komnu je bilo konec tedna praznično. Na petkovi slavnostni seji občinskega sveta se je župan Marko Bandelli poslovil od županovanja in izpostavil, da občino pušča v odlični kondiciji. Priznanje občine Komen je dobila OŠ Komen s podružnico Štanjel, ravnateljica Nives Cek je izpostavila:

Pred 75-imi leti Je bil ustanovljen IX. Korpus, ki mu gredo znatne zasluge za osvoboditev Primorske izpod fašističnega jarma in njeno priključitev matični domovini. Obletnice so se včeraj spomnili na Lokvah, kjer je novogoriško območno združenje borcev za vrednote NOB pripravilo spominsko slovesnost. Predsednica združenja Katjuša Žigon je izpostavila:

Z novogoriške policije sporočajo, da so, tako kot drugod po Sloveniji, tudi v naši regiji, v zadnjem obdobju prejeli posamezne prijave poskusov spletnih goljufij, v katerih so storilci z uporabo ponarejenih e-sporočil skušali prepričati zaposlene v gospodarskih družbah, da jim sporočilo pošilja odgovorna oseba – direktor družbe in da naj na tekoči račun družb, praviloma v tujino, nakažejo večjo vsoto denarja. Na elektronski naslov računovodstva oziroma tajništva podjetja običajno pošljejo lažno elektronsko sporočilo. Če prejemnik sporočila ne preverja pristnosti pošiljatelja oziroma zaglavja (header) elektronske pošte, je to lažno elektronsko sporočilo videti kot pravo, takšno, kot bi ga na primer poslal direktor ali drug vodstveni delavec podjetja 'napadene' družbe. V sporočilih običajno zaprošajo za preverjanje stanja finančnih sredstev na računu družbe in možnosti plačila. Posredujejo tudi vse potrebne podatke prejemnika nakazila. Omenjene spletne goljufije so znane tudi  pod  imenom »direktorske prevare" (ang. CEO FRAUD), pri kateri napadalec zaposlenemu v podjetju pošlje e-sporočilo, ki naj bi prihajalo od direktorja  ali  druge vodilne osebe v podjetju.

Potem ko bodo o o svojih pobudah v nedeljo odločali na Ajdovskem, bodo lahko prihodnji teden o tem odločali tudi v renško vogrinski občini, kjer bo to prva izvedbo proračuna s participacijo občanov. Projekte so za prvič predlagale krajevne skupnosti, krajani pa bodo lahko o njih odločali v ponedeljek na predčasnem glasovanju v prostorih občine in v sredo po krajevnih skupnostih. Predsednik krajevne skupnosti Renče, Borut Zorn izpostavlja:


Matjaž Komel iz Gofit priporoča za poletni dopust.

Stran 1 od 90

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33
Fax: +386 5 330 28 30