• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs

Nahajate se:Home Sponzorji spletni radio

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so včeraj, ob 18. 16, zaznali potres magnitude 3,3 v bližini Vipave, 40 km jugozahodno od Ljubljane.

Delavci družbe Mahle se v ponedeljek še ne bodo vrnili na delovna mesta, saj so začasno zaustavitev dela iz prvotno predvidenih dveh tednov podaljšali še za teden dni, do vključno velikonočnega ponedeljka.

Na Bovškem skušajo urediti težave s tujci, ki so nastanjeni v občini in še nimajo urejenega začasnega prebivališča. Kot je pojasnil poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite, Edi Melinc, jih je veliko takih, ki so obtičali na Bovškem tudi zaradi različnih športnih aktivnosti, sami postopki pa že v času, ko ni epidemije, niso ravno kratki

Bolj hitro pa je stekla dobava mask. Kot drugod na Goriškem, so se tudi na Bovškem odločili sami ukrepati, veliko so postorili v krajevni skupnosti Srpenica, kjer so si maske sešili sami, zajetno pošiljko, 1.500 mask pa je zagotovila občina Ajdovščina, potem ko je svojega kolego Beočanina za pomoč zaprosil bovški župan Valter Mlekuž. Kako jih bodo občanom razdelili, bodo sporočili prek spletne strani bovške občine, v občinskem štabu pa bodo prav za ta namen vzpostavili tudi posebno telefonsko številko.

 

Kako so se težav s pomanjkanjem zaščitnih mask lotili v mirenško-kostnjeviški občini?

je pojasnil župan Mauricij Humar. Včeraj dopoldne so jih razdelli vseh 900, s katerimi so oskrbeli predvsem starejše, ki so prihajali po nakupih, tako da so zaenkrat pošle, pričakujejo pa naročen material za izdelavo novih.

Vsi, ki bi želel pomagati pri sestavljanju novih mask, bodo dobrodošli, saj jih v prihodnjih dneh nameravajo izdelati še okrog 3.300, tako da bi lahko z njimi oskrbeli vsa gospodinjstva v občini Miren-Kostanjevica.

 

Pred nami je topel in sončen konec tedna, številni se bodo napotili v naravo, pri tem pa pristojni opozarjajo, da je potrebno pri sprehodih in razgibavanju upoštevati varnostno razdaljo, prav tako ni dovoljeno združevanje v skupine.

Na mestni občini Nova Gorica bodo vzpostavili seznam trgovcev, ki dostavljajo prehrambene izdelke na dom tudi na območju mestne občine, da bi s tem olajšali samozaščitne ukrepe občanov.

Z regijskega štaba Civilne zaščite poročajo, da na severnem Primorskem včeraj ni bilo potrjenih novih okužb s korona virusom. Skupno število uradno potrjenih okuženih, oziroma obolelih v regiji tako ostaja pri številki 15.

Čeprav so prepovedi o gibanju in zbiranju na javnih površinah ter o prepovedi gibanja izven občin neprijetne, sploh v tem času, ko nas lepo vreme kar samo kliče na prosto, pa je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh.

Tudi na komenskem Krasu so se odločili, da sami poskrbijo za zaščitne maske, včeraj so jih že razdelili preko 1.600 mask gospodinjstvom.

Kmetje si ne belijo glave le zaradi koronavirusa, ampak tudi zaradi vremena, ki jim je ponoči v Vipavski dolini vzelo precej sadnega pridelka, temperature so se ponekod spustile tudi do skoraj 7 stopinj pod lediščem, kar je bilo usodno predvsem za marelice, breskve in kaki.

je pojasnil Rajko Črv iz Kmetijsko svetovalne službe Ajdovščina , ki smo ga vprašali tudi, kako učinkovito je kurjenje proti pozebi v trajnih nasadih.

obstaja še ena metoda, to je mešanje zraka z velikimi ventilatorji, kot pojasnjuje Črv

Letošnja letina bo torej precej skromna, v Brdih medtem iščejo rešitve za prodajo češenj, saj junijskega praznika češenj ne bo.

 

 

 

Na Center za socialno delo Severne Primorske so se v teh dneh obračali številni, ki se jim je konec marca iztekla katera izmed pravic iz javnih sredstev, kot so otroški dodatek, znižano plačilo vrtca, ...

S tem, ko se je začel pouk na daljavo, so se izpraznile učilnice, v OŠ Miren, kjer od lanskega poletja gradijo prizidek, pa je bilo več oddelkov začasno nameščenih na nadomestni lokaciji, a če ne bo večjih zapletov z gradbeno-obrtniškimi deli, bi se septembra lahko vsi vrnili v šolsko stavbo in nove prostore. Župan občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar:

A kljub izrednim razmeram izvajalci ostajajo na gradbišču in nadaljujejo dela:
Torej inštalacijami in vsem, kar sodi v ta skelet, ki ga sedaj zaključujejo, še pojasnjuje župan. Ravnateljica Nikolaja Munih pa nam je odgovorila, da skušajo v svojem okolju delovati pozitivno, tako so vso pokvarljivo hrano iz šolske kuhinje podarili Vincencijevi zvezi dobrote na Mirenskem gradu, kjer pripravljajo tople obroke za brezdomce. Gradbeni stroji medtem brnijo še drugod po mirensko-kostanjeviški občini:
Zaključek te investicije Humar pričakuje do junija.

To, da imamo računalnik in internet je bilo do nedavnega samoumevno, drži? Na žalost pa je epidemija odstrla pogled in razkrila dejansko stanje. V mestni občini Nova Gorica je veliko učencev, ki se ne morejo šolati od doma saj nimajo ne računalnika ne interneta. A kot kaže bo težava v prihodnjih dneh rešena:

Podžupan Simon ROSIČ

opreme Prostovoljci so že včeraj začeli z razvažanjem prvih računalnikov. Preko 80 so jih odstopili Okrožno sodišče v Novi Gorici, družba Hit d.d., Business Solutions in nekatera druga goriška podjetja ter posamezniki.

S pomočjo podarjenih sredstev Rotary Cluba Nova Gorica bodo otrokom nabavili tudi modeme. Kdor še želi pomagati učencem, ki nimajo ustrezne opreme za učenje od doma, lahko kontaktira Mladinski center Nova Gorica.

Stran 1 od 231

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33