• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

Teden splošnih knjižnic - Goriška knjižnica Franceta Bevka
od Ponedeljek, 18 November 2019
do Petek, 22 November 2019

ponedeljek, 18. november 2019 — Zelena knjižnica ali Eko dan. »Ljubim te, zeleno, ljubim.« (Lorca v prevodu Aleša Bergerja.) V osrednjem razstavnem prostoru smo za vas pripravili prav poseben kotiček – Zeleno knjižnico. V njej najdete knjige, revije, časnike, ki govorijo o naravi; bodisi je to roman o živalih, priročnik za vrtnarjenje ali knjiga o okoljski problematiki. Za vsakega se bo nekaj našlo. Če bi raje pogledali dokumentarni film, bo na voljo tudi izbor DVD-jev. Da bodo police zaživele v zeleni barvi in zelenju, nam bo na pomoč priskočila Vrtnarija Koršič. Zeleno knjižnico smo prostorsko ločili z lepenko, ki jo bodo na ta dan v dopoldanskem času poslikali dijaki Umetniške gimnazije likovne smeri Nova Gorica pod vodstvom Bogdana Vrčona.

torek, 19. november 2019, ob 18. uri pri klavirju — Rastemo s Primorci beremo. Na zaključni prireditvi bralne sezone Primorci beremo bomo gostili pisatelja Marka Sosiča. Z njim se bo pogovarjal Jani Kuštrin. Večer bomo za konec popestrili s toplim kostanjem in dišečim kuhanim vinom. Marko Sosič je tržaški pisatelj, gledališki in filmski režiser. Za roman Balerina, balerina je prejel nagrado vstajenje, je tudi večkratni nominiranec za nagrado kresnik. Letos smo Primorci brali njegov roman Kruh, prah. Dogodek poteka v sodelovanju s Knjižnico Damirja Feigla - Gorica (Narodna in študijska knjižnica, Trst).

sreda, 20. november 2019 — Dan slovenskih splošnih knjižnic: dan brezplačnega vpisa. 20. novembra praznujemo vse slovenske splošne knjižnice. Na ta dan vam zato poklanjamo brezplačni vpis, jabolka s sporočilom in do pet odpisanih knjig.

četrtek, 21. november 2019 Ob 11. uri v dvorani: Pravica vedeti - Mladi sprašujejo, župan odgovarja. V knjižnici se zavedamo, da so podnebne spremembe velik problem današnjega časa, ter si želimo, da bi živeli v čisti in ekološko osveščeni občini. Zato bomo v Goriški "zeleni" knjižnici gostili župana Mestne občine Nova Gorica dr. Klemna Miklaviča, ki bo mladim odgovarjal na vprašanja o ekološki problematiki v našem okolju in jim predstavil, kako se občina spopada z njimi. Dogodek je odprtega tipa. Vabljeni, da prisluhnete mladim in županu pri pogovoru. Ob 16. uri v Mojstrovalnici: Borov gozdiček v malem: ustvarjalna delavnica s 3-D svinčniki: Tokrat bomo v Mojstrovalnici s 3-D svinčniki ustvarili priljubljeno sprehajališče in igrišče za knjižnico - Borov gozdiček. Ustvarjali bomo z materialom PLA (polilaktična kislina), ki je narejen na osnovi obnovljivih virov, kot sta koruzni škrob in sladkorni trs, je razgradljiv in se ga lahko tudi reciklira. Prijave na delavnico sprejemamo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na telefon 05 33 09 131 (ko je Mojstrovalnica odprta; ponedeljek, sreda in petek, od 12. do 16. ure).

petek, 22. november 2019 Na zadnji dan praznovanja boste v Zeleni knjižnici lahko izbirali med nekaj posebnimi odpisanimi knjigami, ki niso našle prostora na naših policah, a imajo gotovo zanimivo vsebino za izbrane okuse. Čeprav se teden splošnih knjižnic zaključuje, vam bo Zelena knjižnica v osrednjem razstavnem prostoru zatočišče nudila do 30. novembra 2019.

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33