• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • pw_czs

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

Za brezplačno najavo vašega dogodka nam pišite na: dogodki@robin.si

18.00, Nova Gorica, Mladinski center ( Bazoviška 4): predstavitev romana Mojce Širok Pogodba. Več ...
Torek, 20 Marec 2018,  6:00

Mojca Širok

POGODBA

Rim. Prvo moško truplo odkrijejo policisti v prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu mesta in samomor mafijskega šefa v zaporu … Kriminalisti, novinarji, tožilci in politiki so na nogah. Mafija prav tako.

Glavni akterji pa imajo skupno zavezujočo preteklost. Njihove ljubezenske in prijateljske vezi se prepletajo s službenimi dolžnostmi. Meje med tem, kje se konča država in prične mafija, so zelo zabrisane …

Z raziskovanjem zakulisnega dogajanja umorov nas kriminalka Pogodba s sočnim jezikom, živimi dialogi in nepredvidljivimi zapleti odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Glavni akterji – kriminalisti, tožilci, novinarji in politiki – imajo obraze, karakterje, osebne zgodbe in marsikdaj tudi zavezujočo skupno preteklost. Njihove ljubezenske in prijateljske vezi se prepletajo s službenimi zadolžitvami in meje med tem, kje se konča država in začne mafija, so zelo zabrisane. Zgoščeno žanrsko pisanje Mojce Širok vzdržuje napetost od prvega do zadnjega stavka; odlična nova slovenska kriminalka se sicer dogaja v Italiji, kjer je mafija globoko vraščena v družbeno tkivo, a bi teme, o katerih govori, lahko prenesli tudi v slovensko okolje.

O AVTORICI

Mojca Širok je slovenska novinarka. Začela je na Radiu Študent (1991 – 1996), nadaljevala na reviji Mladina (1993-1998), konec devetdesetih let prejšnjega stoletja pa se je zaposlila na RTV Slovenija (1999), kjer dela še danes. V bogati televizijski karieri je bila novinarka v zunanjepolitični redakciji in dolgoletna dopisnica iz Italije in Vatikana. Vodila je TV Dnevnik, Odmeve in zunanjepolitično oddajo Globus, ki jo tudi ureja. Poznavanje italijanske politike in družbe je obeležila tudi v treh knjigah. Oblast brez obraza (2010) orisuje moč italijanske mafije. Zadnji rimski cesar (2010) govori o razpadu italijanskega strankarskega sistema in političnem projektu Silvia Berlusconija. V zadnji knjigi, Od Benedikta do Frančiška (2014), ki je izšla tudi v ponatisu, Mojca analizira ozadje odstopa papeža Benedikta XVI. in razloge za izvolitev papeža Frančiška.

Pravkar je izšel njen literarni prvenec. Kriminalni roman Pogodba v sočnem jeziku, živih dialogih in ob nepredvidljivih zapletih bralca odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Zgoščeno žanrsko pisanje vzdržuje napetost od prvega do zadnjega stavka; kriminalka se sicer dogaja v Italiji, kjer je mafija globoko vraščena v družbeno tkivo, a bi teme, o katerih govori, lahko mirno prenesli tudi v slovensko okolje. Mojca Širok je s Pogodbo zmagala na literarnem natečaju Modra ptica 2018.

 

Studio

  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

    V ŽIVO: 05 330 28 28

    SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

  • Marketing

    05/3302833

    E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33