• Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram
 • pw_czs
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Naj vas slišijo - volilna pravila lokalne volitve 2018 na Radiu Robin Izpostavljeno

Od Objavljeno September 25, 2018

Lokalne volitve 2018 na Radiu Robin


Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) Radio Robin določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev kandidatov za lokalne volitve, ki je razpisan za nedeljo, 18. novembra 2018.

Vsem kandidatom ponujamo tudi možnost komercialnega sodelovanja in oglaševanja. Pri tem ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidate ali politične stranke. Na podlagi 50. člena Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj. V skladu s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji pa je obvezna objava naročnika oglasa. Naročena propagandna sporočila bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku - objava oglasa v posebnih terminih (+25%), ki velja v času volilne kampanje.

*Cenik, ki velja v času volilne kampanje od 19. 10. do 16. 11. 2018 (pogoj avansno plačilo po predračunu):

Sekunda objave volilnega oglasa v izbranih terminih (7:00-17:00)

 0,75 €

izdelava enostavnega spota – enoglasno (predvajanje samo na radiu Robin)

 30,00 €

izdelava enostavnega spota – dvoglasno (predvajanje samo na radiu Robin)

 60,00 €

izdelava dosnetka k spotu – enoglasno (predvajanje samo na radiu Robin)

 15,00 €

 

NAROČNIŠKE PREDVOLILNE ODDAJE S SOGOVORNIKOM

 14.00-18.00

3 min naročniška oddaja

 150,00 €

10 min naročniška oddaja (3 + 3 min; vključen en glasbeni premor)

 270,00 €

ponovno predvajanje iste oddaje

-10%

Opomba: Termin predvajanja naročniških oddaj določi urednik Radia Robin. Predvajanja pesmi na Radiu Robin ni mogoče zakupiti. Pesmi se na radiu Robin predvajajo v skladu z uredniško neodvisnostjo na podlagi ocen poslušalcev, ki sodelujejo v glasbenih anketah.

Cene ne vsebujejo DDV in veljajo le ob predplačilu v celoti, kar je tudi pogoj za predvajanje naročenih objav.

Naročnik mora naročilo in oglas oddati vsaj 5 delovnih dni pred začetkom predvajanja volilnega oglaševanja.

Ponudba velja do zasedenosti terminov oziroma najkasneje do začetka volilnega molka 16.11.18 ob 23:59.

PONUDBA organizatorjem volilnih kampanj

 

POVABILO NA BREZPLAČNO SOOČENJE KANDIDATK IN KANDIDATOV ZA ŽUPANE
Soočenja organiziramo za naslednje občine: Mestna občina Nova Gorica, Šempeter Vrtojba, Miren Kostanjevica, Brda, Kanal, Renče Vogrsko, Komen, Ajdovščina in Vipava.
Kandidati, ki bodo želeli sodelovati v soočenju, morajo udeležbo potrditi vsaj 5 dni pred oddajo, in sicer v uredništvo Radia Robin (po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ) Soočenje bo izvedeno, če se bosta prijavila vsaj dva kandidata.

Brezplačna soočenja bodo potekala v studiu Radia Robin v živo med 11:00 in 12:00 uro po naslednjem razporedu:

DATUM

OBČINA

05.11.18

Šempeter Vrtojba

06.11.18

Kanal

07.11.18

Vipava

08.11.18

Renče Vogrsko

12.11.18

Miren Kostanjevica

13.11.18

Komen

14.11.18

Mestna občina Nova Gorica

15.11.18

Brda

16.11.18

Ajdovščina

 

Pravilnik

Skladno z veljavno volilno zakonodajo Radio Robin s tem pravilnikom z dne 19.09.2018 ureja obseg, pogoje in način predstavitve kandidatnih list ali kandidatk za županje oz. kandidatov za župane. Uredništvo informativnega programa si bo v skladu z zakonodajo in s svojo uredniško politiko prizadevalo za enakopravno in uravnoteženo predstavitev kandidatov. O obsegu in vsebini prispevkov odloča uredništvo samostojno, v skladu z uredniško politiko.

Pri objavi raziskav javnega mnenja o kandidatih, kandidatnih listah in strank bo Radio Robin deloval v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, ki med drugim določa, da je obvezna navedba izvajalca, metodologije in naročnika raziskave ter da sedem dni pred dnem glasovanja ni dovoljena objava raziskav javnega mnenja o parlamentarnih kandidatih.

Radio Robin svojim novinarjem in urednikom ne odreka pravice, da kandidirajo na lokalnih volitvah, vendar pa kandidati od uradne vložitve kandidature do izvedbe volitev v informativni redakciji ne bodo opravljali novinarskega in uredniškega dela.

Pri oglasih ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidatne liste, kandidatke ali kandidate. Ob tem poudarjamo, da je skladno z volilno zakonodajo v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika ter da je skladno z določili zakona o medijih za resničnost in točnost navedb v oglasu odgovoren njegov naročnik, za zakonsko skladnost oglasa in s programsko zasnovo pa izdajatelj.

Na osnovi povpraševanja se naročniku izda predračun, ki mora biti v celoti poravnan pred pričetkom predvajanja oglaševanja. Šele s predložitvijo potrdila o plačilu predračuna velja naročilo kot potrjeno.

Oglaševanja, ki ne bo v celoti plačano vnaprej, ne bomo predvajali.

Zaradi zakonskih omejitev in programske politike Radio Robin oglaševanje, ki se kakorkoli dotika volitev kandidatnih list in kandidatk za županje oz. kandidatov za župane, izven za volilno oglaševanje predvidenih radijskih blokov ni dovoljeno.

Zakup programskih vsebin in rubrik ter ostalega oglasnega prostora, ki ne predstavlja bodisi rednega oglasnega prostora ali volilnih blokov, ni možen.

Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo kandidati ali njihovi zakoniti predstavniki, novinarji in poslušalci. Pritožba se naslovi v pisni obliki na uredništvo. Uredništvo mora na pritožbe pisno odgovoriti najkasneje v dveh dneh po prejemu pritožbe. Kandidatom, ki menijo, da njihove pravice niso bile spoštovane v skladu z zakonom, je zagotovljeno tudi sodno varstvo.

Kontaktni elektronski naslov Radia Robin v času volilne kampanje: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Direktor: Tomaž Čop

 

 

 

 

Prebrano 1760 krat Nazadnje urejano na 0, 30.10.2018 13:08

Studio

 • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  V ŽIVO: 05 330 28 28

  SMS: 041 760 300

Program

Oglaševanje

 • Marketing

  05/3302833

  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kontakt

Kromberk, Industrijska cesta 5
Nova Gorica, 5000
+386 5 330 28 33