Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Več kot milijon evrov za ureditev poslovne cone v Šempetru

Občina Šempeter-Vrtojba je bila uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, iz katerega je pridobila več kot 1,1 milijon evrov za ureditev Ekonomske poslovne cone Polje.

Urejanje omenjene cone, ki obsega več kot 15 hektarov, bo izvedeno z namenom omogočanja nadaljnjega razvoja podjetništva, saj je za občino gospodarstvo kot gonilo razvoja ključnega pomena. Župan Milan Turk: ''Gre za infrastrukturo za dostopno pot, kanalizacijo, vodovod, drevored, postajališča za kolesa in polnilnice za električne avtomobile v Poslovni coni Polje. Če se bolj slikovito izrazim, se bo vse to zgradilo čez nekdanje golf igrišče.''

Del območja poslovne cone, kjer bo po izvedbi projekta moč graditi nove poslovne objekte, bo v celoti komunalno opremljen, vključno z urejenimi prometnimi površinami, javno razsvetljavo in drugimi dostopi. Kot smo lahko slišali, bo posebna pozornost posvečena tudi vplivu na okolje, ki se mu bo namenil velik del finančnim sredstev.

Začetek investicije je predviden po pridobitvi gradbenega dovoljenja konec marca 2023, komunalno opremljanje pa bo zaključeno do konca leta 2025.

Foto: Občina Šempeter-Vrtojba

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down