Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V skupnost Primorskega tehnološkega parka sprejeli novo generacijo podjetnikov

Da je uspešnih podjetnikov na Goriškem vse več, se je dokazalo na včerajšnjem dogodku v solkanski restavraciji Primula.

V podjetniško skupnost Primorskega tehnološkega parka je bilo sprejetih 8 ekip, ki so zaključile s šesttedenskim programom GoStartUp akademija. ''Osrednja poanta dogodka je to, da se podjetniki morajo med seboj poznati. Vsak podjetnik na svojem začetku potrebuje družbo podjetnikov, s katerimi lahko deli uspehe, izzive, vrednote in si s tem pomaga pri svojem delovanju. Težko se o podjetniških temah na nivoju pogovarjaš v domačem krogu ljudi,'' o pomembnosti dogodka pripoveduje Mitja Mikuž, koordinator srečanja oz. Vodja podjetniških programov Primorskega tehnološkega parka.

Obiskovalci so lahko spoznali zagnane mlade podjetnike, nekateri izmed njih so že priznani tudi na mednarodnem trgu, vsi pa bodo zagotovo krojili prihodnost regije, še pojasnjuje Mikuž: ''Ni toliko poudarka na mladih podjetnikih, ker ne gledamo na njihovo starost, ampak bolj na starost podjetja. Najboljši podjetniki so tisti, ki imajo že nekaj izkušenj in ki že med 30. in 35. letom stopijo na trg z nekim novim produktom, s katerim morajo ugotoviti, ali jim predstavlja poslovno priložnost ter na podlagi tega zgraditi podjetje, ki raste, zaposluje in vključuje vse, kar spada zraven. Na dogodku smo predstavili 10 diplomantov naše GoStartUp akademije, ki so večinoma v prvem letu delovanja. Pridobili so neko znanje, kako iskati poslovno priložnost, tisti, ki so to že ugotovili, pa, kako rasti in postaviti temelje, recimo, marketinške strategije.''

V Primorskem tehnološkem parku, ki je bil označen za najbolj povezano start-up skupnost in si je izboril prostor v nacionalnem start-up konzorciju, si po takšnih dogodkih prizadevajo, da bo vpisa v njihovo akademijo in posledično ''podjetniških brucev'' še več.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down