Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Sežani se obetajo nove zaposlitve

Sežana je bogatejša za največji logistični center v širši regiji. Avstrijska družba Go Asset je dokončala logistični center Adria in ga predala končnemu uporabniku, nemškemu trgovcu Tedi. Naložba je bila vredna 50 milijonov evrov. Prostor meri 62.000 kvadratnih metrov. Predvidoma ga bodo začeli uporabljati v začetku prihodnjega leta, zaposlili pa bodo več sto delavcev. Župan občine Sežana Andrej Sila, izpostavlja, da je Sežana zelo pomembna geo strateška točka za razvoj gospodarskih panog:

Tu je velika priložnost za domačine, da se vključijo in tukaj zaposlijo, še dodaja Sila. Andreas Liebsch, glavni direktor podjetja GO ASSET, je poudaril: »V času realizacije smo z mnogimi posamezniki in podjetji sklenili odlična trpežna partnerstva, če ne celo prijateljstva. Imeli smo izjemno spoštljiv obojestranski odnos, kar nam daje še večjo motivacijo za nadaljnje projekte v Sloveniji. Prepričan sem, da bo ta obsežen projekt izjemna gospodarska spodbuda za Sežano in celotno regijo.«

Ureditev LOG CENTRA ADRIA, največjega tovrstnega logističnega centra med Benetkami in Gradcem, je bila izjemno zahtevna, zlasti zaradi lastnosti kraškega terena, velikosti območja in obdobja pandemije.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down