Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Mlinotestu odprli prenovljeno tovarno testenin

Ob prisotnosti predsednice države Nataše Pirc Musar so v ajdovskem Mlinotestu danes odprli popolnoma prenovljeno tovarno testenin. Investicija je vredna sedem milijonov evrov, z njo pa so v popolnoma prenovljene proizvodne prostore dodali dve novi proizvodni liniji za proizvodnjo sušenih testenin, je investicijo predstavil direktor za področje mlinarstva in testeninarstva v Mlinotestu Robert Rutar.

"Investicija je poleg vzdrževalnih del, zamenjali smo tlake, obnovili kanalizacijske jaške, inštalirali toplotno postajo, obsegala še nakup dveh linij za proizvodnjo kratkih in specialnih testenin. Ena linija omogoča 1000 kilogramov proizvodnje testenin na uro, druga linija pa omogoča proizvodnjo 400 kilogramov."

Proizvodnja testenin v Mlinotestu sicer ne predstavlja prve skupine prodajnih izdelkov, skupno predstavlja le 12 odstotkov pri sušenih testeninah, vendar pa je pomembna pri izvozu Mlinotestovih izdelkov, je poudaril predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal: "Lahko rečem, da smo pripravljeni na trd boj s konkurenco, hkrati pa tudi rešujemo marsikateri izziv, ki ga prinaša sodobni čas. Eden od teh je seveda tudi dejstvo, da se praktično vsa industrija sooča s pomanjkanjem ustreznega kadra. Tako ta investicija prinaša velik korak naprej pri avtomatizaciji, pri digitalizaciji, res konkretno znižuje fizično obremenitev zaposlenih."

Kljub veliki investiciji zaposlenih ne bodo odpuščali, v tovarni testenin je zaposlenih okrog 30 delavcev.

Sicer pa v Mlinotestu v letošnjem letu načrtujejo še več investicij v skupni vrednosti okrog 6 milijonov evrov. Med njimi je tudi investicija v popolno prenovo pšeničnega mlina, ki ga bodo kmalu predali namenu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down